請教舊機升級

部機2年幾前砌既低SPEC  for 打機.
近排玩pubg全低效都開始有d吃力,想砌部新但年後d硬件都仲係好貴,
打算換張display算,仲有冇其他upgrade方法可以請教下?
謝謝!!

cpu I5 4460
mb: h81m-p33
display: MSI 950
8gb ram
牛係GTR某系列,忘記左,另外本身冇SSD

預算大約3-4K左右

display / display + RAM吧

SSD+Display

thanks
display 係咪下月會出新系列.
會唔會等埋先好D.
同埋我個MB會唔會支援唔到1070或以上

回覆 1# hatsukoi1122

你可以試下二手區收卡, 現有GTX 1070 eat $4000, 一定要check 返咩GTR牛
如coin mining繼續, 新卡一定炒價(新卡)再加炒價(coin miner大手由上遊買入 )
check下有無RAM slot空位, 有買多條2手8GB 1600 RAM

回覆  hatsukoi1122

你可以試下二手區收卡, 現有GTX 1070 eat $4000, 一定要check 返咩GTR牛
如coin mini ...
t19922006 發表於 2018-2-23 11:51

火牛係 Power Com PS530 Plus
ram slot仲有位.
我有d驚如果要上1060 / 1070 塊板會唔啱插.
牛唔夠推的話都會換

回覆 6# hatsukoi1122 樓主先驚OVER BUDGET把啦!

回覆  hatsukoi1122 樓主先驚OVER BUDGET把啦!
jc0604535 發表於 2018-2-23 12:29

最多大約預4.5k,再多的話可能考慮砌新機算.
而家1066係咪仲係高位?

最多大約預4.5k,再多的話可能考慮砌新機算.
而家1066係咪仲係高位?
hatsukoi1122 發表於 2018-2-23 13:39

1066最平要3k,4.5k budget 做唔到野!

1066最平要3k,4.5k budget 做唔到野!
sport 發表於 2018-2-23 13:58

明白,thank you
咁我可能入張1066加多條RAM就算