升級火牛選擇

現在配罝
CPU: Ryzen 5 2600
MB: ASRock B450M Pro 4
RAM: 8g*2 3000mhz
SSD: INTEl 535 SSD 120GB + ADATA SX8200 512GB
HDD: 1TB 7200rpm
GPU: RTX2060 SUPER
PSU: Antec VP500 Plus 500W
CPU Liquid Cooler: ID-COOLING FrostFlow 120 AIO

發現依家用緊嗰個火牛好似唔夠用所以想換一個好少少嘅,想請教一下各位有咩好選擇
另外,ID Cooling 水冷係咪唔穩陣,有冇啲咩建議?
Thanks

你配置 Antec VP500 Plus 500W 够做
ID-COOLING FrostFlow 120 AIO亦冇問題

回覆 2# sport

唔該師兄。不過有些問題想請教一下,點解我係bios較ram超頻(由2666到3000mhz)之後會不斷重新開機?

回覆  sport

唔該師兄。不過有些問題想請教一下,點解我係bios較ram超頻(由2666到3000mhz)之後會不斷重 ...
krislo 發表於 2019-7-18 19:50

你用XMP 超

回覆 4# sport
Yes,我用左佢個profile唔work

回覆  sport

唔該師兄。不過有些問題想請教一下,點解我係bios較ram超頻(由2666到3000mhz)之後會不斷重 ...
krislo 發表於 2019-7-18 19:50

試下唔load XMP profile, 自己去手動入

回覆  sport
Yes,我用左佢個profile唔work
krislo 發表於 2019-7-18 20:15

拎上A-Shop 跟

回覆 6# xeddiex

即係就咁調較3000mhz?
如果係嘅話,我試過。不過唔work
Thanks

回覆 7# sport

收到,thanks