想升級3900x

現在RVZ01 CPU 3600x散熱似乎連120 AIO都上唔到
心大心細想換機箱兼上AIO, 亦打算上3900x

要求要ITX箱, display位入到風(買散熱弱display卡平d)
已有牛, 板, RAM, display卡
NO RGB要求

有少少難度求介紹機箱及散熱

Case用Enthoo evolv itx
水冷用x62/h115i 再加3個ippc風扇

via HKEPC Reader for Android

Case用Enthoo evolv itx
水冷用x62/h115i 再加3個ippc風扇

Alvin1996 發表於 2019-10-5 19:17

https://youtu.be/UUnaX1H85bY?t=409
其實呢款箱張display卡點抽入解風?
好似仲要同隻牛搶風咁

其實呢款箱張display卡點抽入解風?
好似仲要同隻牛搶風咁
kcthomlau 發表於 2019-10-5 21:34

唔會同牛搶風架喎 牛隻風係向下抽

唔會同牛搶風架喎 牛隻風係向下抽

Alvin1996 發表於 2019-10-5 21:56

係喎, 不過睇落都係無乜位, 得條隙

係喎, 不過睇落都係無乜位, 得條隙
kcthomlau 發表於 2019-10-5 22:01

itx係咁 一係用中箱

Ghost S1

Ghost S1
MelonGx 發表於 6/10/2019 05:31 PM

+1

不過成$2000

Ghost S1
MelonGx 發表於 2019-10-6 17:31

Cougar Case QBX會唔會都一樣?
邪刀有show而且平好多

Ghost S1同DAN A4比又有咩好?

Cougar Case QBX會唔會都一樣?
邪刀有show而且平好多

Ghost S1同DAN A4比又有咩好? ...
kcthomlau 發表於 2019-10-6 23:33

支援大啲嘅水冷