想升級依家部電腦

首先部腦就2018年8月買 同埋開始覺得CPU唔夠力
咁啱呢排出咗新intel CPU同底板
就想換下CPU 火牛 底板同機箱
用途:直播打機 玩開FPS 槍game 有時仲會剪下片
筆直5000蚊左右
希望各位可以比到意見 唔需要超頻
目前係咁:i7-8700
msi B360m mortar
hyperx fury ddr4 2666MHz 8GB x2
XPG GAMMIX D10 DDR4 3200MHz 8GB x2(今年新買)
SAPPHIRE PULSE RX 5600 XT 6G GDDR6(今年新買)
ANTEC NE550C-BR 550W 80Plus
FoCUS G MINI MATX CASE
SX8200 Pro SSD 1TB(今年新買)
SX8200 SSD 256GB

AMD Ryzen 5 3800XT
MSI B550M

Intel Core i7-10700
MSI B460M

AMD Ryzen 5 3800XT
MSI B550M

Intel Core i7-10700
MSI B460M
sport 發表於 2020-6-9 01:32

巴打你好,咁火牛同機箱換乜野好? 如果唔換驚散熱唔夠

火牛同機箱,唔洗換够做,有幾多把風扇,想用風冷定水冷?

8代6核12線唔夠力? 要做D咩會唔夠力...

火牛同機箱,唔洗換够做,有幾多把風扇,想用風冷定水冷?
sport 發表於 2020-6-9 01:44

機箱得一把  想風冷

機箱得一把  想風冷
billy3596 發表於 2020-6-9 01:49

去A-Shop 攪散熱!

去A-Shop 攪散熱!
sport 發表於 2020-6-9 01:52

叫佢地幫我砌埋+走線得唔得?幾錢?

叫佢地幫我砌埋+走線得唔得?幾錢?
billy3596 發表於 2020-6-9 01:56

當然得,砌埋+走線一定靚仔,PM A-Sir
https://www.facebook.com/Topperstech/

當然得,砌埋+走線一定靚仔,PM A-Sir
sport 發表於 2020-6-9 02:14

msi 460m好似未出