咩 printer 既 running cost 低 d

老細想買 printer , 話要 running cost 低 d

市面有咁多牌子 , 型號 , 請問點知邊部既 running cost 低 d ?

thanks

印量多少?
印得多,影印機仲平

印量多少?
印得多,影印機仲平
eniao 發表於 2020-6-30 21:35

印量唔多 , 只係一個人用

印量唔多 , 只係一個人用
peterchu1 發表於 2020-7-1 21:17

每日印幾多?

每日印幾多?
eniao 發表於 2020-7-1 21:22

一個月 1000 張

一個月 1000 張
peterchu1 發表於 2020-7-2 09:41

可留意 Epson Ecotank 個類 inkjet printer

一個月 1000 張
peterchu1 發表於 2020-7-2 09:41

彩色定黑白?

租影印機, 每月約三四百,
抄錶(大約) 0.05 / 0.7 黑/彩

黑 0.05x1000=50
彩 0.7 x1000=700
黑+彩 25+350=375

部份情況可能平過printer,視乎用量/實際需要...
可以各樣都參考下

彩色定黑白?

租影印機, 每月約三四百,
抄錶(大約) 0.05 / 0.7 黑/彩

黑 0.05x1000=50
彩 0.7 x1000=7 ...
vip4123 發表於 2020-7-2 12:43

請問細細部既座檯機 ( 只有 1 個人用的 ) 都有得租嗎 ?

請問細細部既座檯機 ( 只有 1 個人用的 ) 都有得租嗎 ?
peterchu1 發表於 2020-7-2 20:39

幾人用應不是重點,一般都可駁router,N部電腦印!

大路牌子影印機,都係得幾間(10內)

你提供
印量(月/年) & 「黑白」or「彩色」
一般都可收報到價,岩價未考慮下!
(印量少,應會貴過印量多...

細機一般一兩格紙櫃,座檯,
可加一兩格紙櫃變成一座(座地)!

回覆 5# peterchu1

一個月印一千張 ? 那個一定不是老闆 ...

真正老闆 一個月都印唔到10張 ...
    說笑吧 ! ...
     用 Epson 或 Brother 原裝自動供墨系統的打印機 ...