[親身經驗]大陸人用過既二手NB,果真厲害......

事源係我舅父之前唔知 o係邊買左部TOSHIBA DYNABook SS 2000M番黎,當時買o個條友同佢講部機有 Core 2 Duo E7400, 2GB DDR2 Ram, 120GB HDD, ATI Mobile X1600 256 MB Display,點知買番黎先知貨不對版......... (所以我唔敢問佢買左幾多錢.....) 所以要我幫佢睇睇,一睇之下,真係嚇左一嚇......

因為我上網一search 之下,部機既真正配置如下:
CPU類型: 英特爾奔騰III
CPU頻率: 750 MHZ
內存容量: 128MB
硬盤容量: 20 GB
顯卡: Trident Cyber ALDDIN-T 16M顯存(共享)
顯示屏尺寸: 12.1 英吋
顯示屏類型: XGA TFT LCD 12寸高分(1024 X 768)帶全屏手寫  

1) 首先係簡體版既 Windows

2) 我的電腦 >> 內容中所見到既配置

3) 裝置裡面所見到顯示卡同CPU 既配置

戲玉黎了...............................

4) 一開 CPU - Z,P3!!??

5) 128MB RAM!!??

6) 再開Everest,顯示卡都改埋.........

一方面[鄧]我舅父唔抵 (雖則話買野前應做定 research),另一方面十分驚歎國人既做假能力,佩服佩服!

-------------------

重裝中的本本,冇 CD - ROM 好痛苦........

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用cpu-z 1.49 測多次睇下

如果係真

勁都無朋友...買野真係要睇真d

真係好野,P3當C2D賣
改得勁
不如用DXDIAG試下CHECK唔CHECK到

咁誇張ge....

原帖由 pigmich 於 2008-12-27 11:01 發表
事源係我舅父之前唔知 o係邊買左部TOSHIBA DYNABook SS 2000M番黎,當時買o個條友同佢講部機有 Core 2 Duo E7400, 2GB DDR2 Ram, 120GB HDD, ATI Mobile X1600 256 MB Display,點知 ...

大6 買野,
買果時都有心理準備.
好易比人騙!
各自小心啦!

其實就咁開d Program run 下都知道咩野事...

玩下Super PI 就咩都出哂黎

我覺得係cpu-z版本問題吧
如果既真係強國出品

原帖由 luckmal 於 2008-12-27 11:07 發表
其實就咁開d Program run 下都知道咩野事...

玩下Super PI 就咩都出哂黎

可惜我舅父係電腦白痴.......

講真,我買Notebook都只係會試下d 制同埋睇下個Mon, 之後如果有得七日換機就拎番去慢慢試

講真,買果陣..check 得幾耐呀...所以中蕉都唔出奇
當買個經驗囉