[分享] esata hdd for nb

最近買左個W.D. 5400 320gb hdd ($410) 做外置hdd,
加左個 M.P. 外置盒,有埋esata。
可惜部lenovo g430a 無esata頭,焗住用usb。
但用usb過大file時真係好慢,所以就去左新高登買左張express card ($110) 。
用落效果ok,HDtune快左一倍
但插線就要esata加多條usb轉dc既線
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個盒幾$

個mon倒影係樓主女朋友嗎?

brother而家你個個express card係兩port
有冇d係唔突舊野出黎 係一port ga
咁野插住拎出街好樣衰= =

原帖由 meteorwish 於 2009-3-11 00:29 發表
brother而家你個個express card係兩port
有冇d係唔突舊野出黎 係一port ga
咁野插住拎出街好樣衰= =

Yahoo有

No need to use USB-->power cable ga~
Try to use USB cable first and then remove device in Windows but don't remove the cable.
Then plug the esata cable and  you should be able to use the HDD at SATA native speed.

原帖由 lastphoenix 於 2009-3-10 10:45 PM 發表

...Wallpaper黎嫁.....某個廣告既女仔....

BTW我上年買WD 2.5" 320GB都要成$598
估唔到咁快去到$410
我都買左個Silverstone有esate既盒(desktop esata如下:)
btw我想問下你個m.p.外置盒幾銀?

仲有,團購區好似有一種esata咭係唔會凸出黎

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 lastphoenix 於 2009-3-10 22:45 發表

係孫燕姿黎

原帖由 lastphoenix 於 2009-3-10 22:45 發表

個個係yanzi adid個廣告啊
我偶像

原帖由 inori 於 2009-3-11 17:36 發表

...Wallpaper黎嫁.....某個廣告既女仔....

BTW我上年買WD 2.5" 320GB都要成$598
估唔到咁快去到$410
我都買左個Silverstone有esate既盒(desktop esata如下:)
btw我想問下你個m.p.外置盒幾銀?

仲有,團購區好似有一種esata咭係唔會凸出黎

yahoo有......個人覺得抵d