關於 Thinkpad 保養問題

小弟剛打電話到 lenovo service centre,
問 SL500, 加到三年保要 how $$?
佢話要 $1188,

之前爬文見好似 +$438 - $738,
未知有冇師兄知道為何差價咁大?

請問 lenovo 有冇門市?
Thanks...

原帖由 YCWong 於 2009-3-20 11:31 發表
小弟剛打電話到 lenovo service centre,
問 SL500, 加到三年保要 how $$?
佢話要 $1188,

之前爬文見好似 +$438 - $738,
未知有冇師兄知道為何差價咁大?

Thanks...

買個陣問埋舖頭一次過加會平好多
最平$400左右

原帖由 guilmon 於 2009-3-20 11:41 發表

買個陣問埋舖頭一次過加會平好多
最平$400左右

Many thanks.
即係加三年保係同舖頭傾?
買左再同 lenovo 續就"一頸血"? haha

但係 down to XP 就一定要返 lenovo 買碟?

原帖由 YCWong 於 2009-3-20 11:45 發表

但係 down to XP 就一定要返 lenovo 買碟?

呢點碟/ 續保全部都可以舖頭訂到
問題係佢幫唔幫你訂姐

原帖由 guilmon 於 2009-3-20 11:50 發表

呢點碟/ 續保全部都可以舖頭訂到
問題係佢幫唔幫你訂姐

Many thanks....

原帖由 YCWong 於 2009-3-20 11:45 發表

我係元朗角尾佢幫我部SL400降回XP(因為我係商業版Vista)=v=
如果你係Sl500 又唔係商業版帶同正版windows xp 佢一樣會幫你(最少同我一起去買電腦,但買了3星個部既朋友)

原帖由 patrickteng 於 2009-3-20 12:08 發表

我係元朗角尾佢幫我部SL400降回XP(因為我係商業版Vista)=v=
如果你係Sl500 又唔係商業版帶同正版windows xp 佢一樣會幫你(最少同我一起去買電腦,但買了3星個部既朋友)

Thanks ,
請問師兄有冇加三年保? how $$?

原帖由 patrickteng 於 2009-3-20 12:08 發表

頭先問國尾, 佢要 $1088 先可以做三年保,
但係 SL400 個價幾靚, 跟機送 2G ram.

原帖由 YCWong 於 2009-3-20 14:28 發表

頭先問國尾, 佢要 $1088 先可以做三年保,
但係 SL400 個價幾靚, 跟機送 2G ram.

咁貴架

原帖由 guilmon 於 2009-3-20 18:20 發表

咁貴架

第一次以為聽錯, 再問都係 $1088
瘋宅要 +$780,

請問師兄, 邊度做緊 +400 3 yr warranty?