我部機個G8地雷終於爆發~

我部E8410用左一年多的~
係上個星期用用下花晝面~
上代理度維修~佢同我講係因為冇裝新DRIVER~
我叫佢再煲下先~
過兩日打電話黎認真係會花MON
同我換左底版
不過唔知新底版上面粒CHIP係新制程定係...

有冇人個g86地雷爆左??

得我一個咁唔好彩?

幾個月前我部機用6150的都出現過,完全黑曬無影睇,用了一年多點,好在有保養,已整好。睇過張單,要8XX大元,可能係換了CHIP

原帖由 freedombuyer 於 2009-3-30 12:27 發表
幾個月前我部機用6150的都出現過,完全黑曬無影睇,用了一年多點,好在有保養,已整好。睇過張單,要8XX大元,可能係換了CHIP

有保養都要8XX大元??
同埋6150應該不是g84`g86地雷?

原帖由 minki 於 2009-3-28 20:11 發表
我部E8410用左一年多的~
係上個星期用用下花晝面~
上代理度維修~佢同我講係因為冇裝新DRIVER~
我叫佢再煲下先~
過兩日打電話黎認真係會花MON
同我換左底版
不過唔知新底版上面粒CHIP係新制程定係...

什麼牌子 ?

原帖由 happygo28 於 2009-3-30 22:19 發表

什麼牌子 ?

Fujitsu
E8410
8400M G onboard

原帖由 minki 於 2009-3-30 22:10 發表

有保養都要8XX大元??
同埋6150應該不是g84`g86地雷?

N卡地雷包括6系同8系
8xx大元唔係收我,收包保養間舖而已

原帖由 freedombuyer 於 2009-3-31 15:01 發表

N卡地雷包括6系同8系
8xx大元唔係收我,收包保養間舖而已

姐係點

原帖由 minki 於 2009-4-1 20:22 發表

姐係點

我部機當年係在最好電器買的,當時有個保養服務係由最好電器提供,只要加399就可以由一年保養變為五年保養,第二年保機價80%,如此類推,第五年保機價20%,即是話到第五年時,壞機拎去整,如果要換零件的費用比買機時的20%要高,咁就只能賠當時機價的20%給你。我部機壞的時候剛好是用了一年零一個幾月,如果當時無加錢做保,咁就大件事啦。我部機係compaq機,整機的8xx大元係由hp向最好電器收,唔關我事。