想問下有關Lenovo G230

爬文見到上年年尾出左款新ge G230 係行P8400
見個價ok,諗住去買
打去祖兒匯,間間都話無咁ge SPEC
咁我問佢賣緊那款係行咩cpu,佢話行番轉頭,行T3400
價錢就$5998 免費升到4gb ram,重有咩送我就唔知
但如果係行T3400,咁ge價錢值唔值呢?

一話有d更好ge選擇呢
價錢就都係6k以下
可以VPN,睇到高清影片,唔需要打機(mini game 我諗Intel個display應該頂到掛)
2kg 以下,最好可以續航力高d

Any one can give me some suggestion?

我上年電腦節買個陣話新出個喎,而家冇哂咩...
我買個陣係好似6200蚊左右...
p8400,3gb ram,320gb hdd,onborad display咁囉...
我個人覺得用6000蚊你以上的lenovo不如買fujitsu lu,差唔多的配備,但係3年保bor,型號好似係L1010

G230 行T3400 +到4G RAM 要賣$5998
貴左好多囉...

呢個MODAL 既SPEC....上個兩星期我係黃金既LENOVO ROADSHOW
都係賣緊 $4300
但係CPU 係 T3200 同 2G RAM 囉...
但係我見其他師兄話行T3400 +4G 都係$4500到...
詳細你可以SREACH 番我個舊POST 睇睇...

ALL IN ALL 呢個機真係唔錯既....

原帖由 kinho1988 於 2009-3-31 05:07 發表
貴左好多囉...

呢個MODAL 既SPEC....上個兩星期我係黃金既LENOVO ROADSHOW
都係賣緊 $4300
但係我見其他師兄 ...

想問下個roadshow而家仲有無?

L1010太重呢,有2.5kg

原帖由 kinho1988 於 2009-3-31 05:07 發表
貴左好多囉...

都係賣緊 $4300
但係我見其他師兄 ...

$4300 應該係G430 個價
G230 平極應該都要$4999 啦......

如果G230 賣$4300, 咁G430 就要賣$3999, 同場仲有G410, 到時呢個真係唔知可以賣幾錢

回覆 6# 的帖子

我上兩星期買 G230 真係 $4300....
都唔係我一個用呢個價購入...你可以 搵番 個 舊POST...

原帖由 kinho1988 於 2009-3-31 15:33 發表
我上兩星期買 G230 真係 $4300....
都唔係我一個用呢個價購入...你可以 搵番 個 舊POST...

yes, 係 $4300, 用T3200, 如果係T3400 就$4500. 我買左T3400, 依家用緊.

P8400 3GB RAM,行VISTA HOME PREMIUM,賣6298(可分期)~現金好似6150
係百老匯獨家MODEL黎架,上年我12月中買
SALES同我說的。

果時買,我係旺角信和後面問哂4間百老匯~
已經淨係得番兩間有。

原帖由 GR8609 於 2009-3-31 15:40 發表

yes, 係 $4300, 用T3200, 如果係T3400 就$4500. 我買左T3400, 依家用緊.

@Golden?