有冇好notebook 介紹 要畫solidworks

around $7500
要畫圖,如solidworks, photoshop,catia等等
有冇好介紹

THX

solidworks 你會唔會晝到好complex 先
如果唔會一般GPU notebook 都做到
我自己用緊 T3400 , X3100 (GM965) 都用到係d 簡單圖

原帖由 franklee006 於 2009-6-6 22:11 發表
solidworks 你會唔會晝到好complex 先
如果唔會一般GPU notebook 都做到
我自己用緊 T3400 , X3100 (GM965) 都用到係d 簡單圖

都會畫 complex
要用埋pro engineer

原帖由 bbkin 於 2009-6-6 22:19 發表

都會畫 complex
要用埋pro engineer

如果係甘普通gaming display card 唔係甘arm 你用
仲有7500 做唔到你要求 要用繪圖卡 先好
http://www1.ap.dell.com/hk/zh/bu ... s=bsd&cs=hkbsd1

專用機要去到14k

如果唔係你只可以用普遍gaming display card 甘個d 5k 都已經有

原帖由 franklee006 於 2009-6-6 22:26 發表

如果係甘普通gaming display card 唔係甘arm 你用
仲有7500 做唔到你要求 要用繪圖卡 先好
http://www1.ap.dell.com/hk/zh/bu ... ation_precision_m24 ...

gaming 個隻有邊隻好?

7500 買盡有咩好介紹

原帖由 bbkin 於 2009-6-6 23:47 發表
7500 買盡有咩好介紹

聯想 Y450A.......GT130M 3D夠強.....
參考其他POST,約7200蚊。

不過除非你用Desktop做開都係無用果d openGL 的卡,否則你用打機卡會可能有分別的。
Solidwork + Pro-E,齋軟件加埋都唔知可以買到咩 Spec. 的notebook了。

暫時得兩個choice:
1. msi ex625... graphic card, ati 4670 (之前有人話6xxx買到)
2. lenovo y450a... graphic card gt 130m

樓主買左未?

唔好聽上面d人亂up

你買部cpu快同ram夠多既notebook就夠
因為solidworks根本不用gpu
除非你玩real view就要用專業用卡
display card ram 唔好太少就夠

玩依d software都係cpu先決

原帖由 Fresh 於 2009-6-7 10:12 發表
樓主買左未?

唔好聽上面d人亂up

你買部cpu快同ram夠多既notebook就夠
因為solidworks根本不用gpu
除非你玩real view就要用專業用卡
display card ram 唔好太少就夠

玩依d software都係cpu先決

cpu 外, mon 都好重要.........上面o的機好多得個 7xx 線, 點畫 cad 呀?