舊Notebook想軟解睇高清電視

CPU: T2300
RAM: 1GB
HDD: 80GB
Display: Intel945

想問下買隻手指軟解睇HDTV得唔得?

因為屋企人想在ROOM睇下J2,想知可唔可以平平地買隻手指再廢物利用下~~~

如果可以,有咩手指係抵玩???

唔知應該在NOTEBOOK/Display/高清區出POST~

希望冇錯區la

THX~~~

軟解, CPU 9成9唔夠力架喎

不過J2唔係高清, 軟解冇問題

回復 1# oscarlam

部機唔廢拉,高清播放無問題
XP+DVBVIEWER+COREAVC (PURECODEC)
使用overlay
coreavc 調節使用硬體反交錯,
看高清台約使用70-90%硬體資源。

vista 的就唔好想拉,gma950 support evr 真係好差。

軟解, CPU 9成9唔夠力架喎

不過J2唔係高清, 軟解冇問題
KinChungE 發表於 26/4/2010 21:51

即係睇81,82,83,84都ok?

即係睇81,82,83,84都ok?
oscarlam 發表於 2010-4-27 00:52

81-84 100%冇問題啦, p4機都充夠有突

up去t5300啦(要自己拆機)
我試過winxp tm可以軟解

回復  oscarlam
部機唔廢拉,高清播放無問題
XP+DVBVIEWER+COREAVC (PURECODEC)
使用overlay
coreavc 調 ...
evec 發表於 26/4/2010 22:08

部機仲係用XP~~~

Lee部都未係最差,我仲有部CompaQ V2000,行AMD Sempron 2800+

81-84 100%冇問題啦, p4機都充夠有突
KinChungE 發表於 27/4/2010 00:54

P4都得!?:funk:

up去t5300啦(要自己拆機)
我試過winxp tm可以軟解
son926son 發表於 27/4/2010 00:55

買粒U都唔平

買粒U都唔平
oscarlam 發表於 2010-4-27 01:01

你當$3xx-400囉
點解唔借人隻手指返黎試左先呢??