買Sony Vaio EA16 好唔好?

Intel® Core™ i5-520M 處理器技術(2.40GHz)
Turbo Boost 高達 2.93 GHz
4GB DDR3 SDRAM*2 (可升級至8GB*3)
2 個SO-DIMM 插槽(預設記憶體模組佔用2 個插槽)
500 GB*4 (Serial ATA, 5400 rpm)

ATI Mobility Radeon™ HD 5650 Graphics 1GB DDR3 SDRAM

約2.35 千克 (包括隨機附送電池)

EB17有電流聲又重d
自問唔用Blu-Ray drive
又唔緊EA16冇HD MON
EA16又有綠色

成2.4kg重到死
我拎過
完全頂唔順~
結果都係比多1k買VPCS117GG
其實310M都對NB來講都夠用,畫3D圖/AUTOCAD都好OK
最緊要係VPCS117GG係行WIN7 PRO的
行專業的CAD會比HOME版快

EA16有冇電流聲?

成2.4kg重到死
我拎過
完全頂唔順~
結果都係比多1k買VPCS117GG
其實310M都對NB來講都夠用,畫3D圖/AUTOCAD ...
tonychoi 發表於 2010-5-5 20:22

我想打下機

EA16有冇電流聲?
sjcsheena 發表於 2010-5-5 20:25

我在BOARDWAY冇試清楚,只係一手拎起S117GG(2.0KG),一手拎EA16(2.4KG)
然後又時S117GG個KEYBOARD的背光發出來,
即時唔洗諗,被佢迷住了

我在BOARDWAY冇試清楚,只係一手拎起S117GG(2.0KG),一手拎EA16(2.4KG)
然後又時S117GG個KEYBOARD的背光發 ...
tonychoi 發表於 2010-5-5 20:29

S117GG ge display card 係咪仲差過4570?

然後又時S117GG個KEYBOARD的背光發 ...
tonychoi 發表於 2010-5-5 20:29

how come I could not search S117GG?

S117GG ge display card 係咪仲差過4570?
sjcsheena 發表於 2010-5-5 20:38

3d mark06高 4570 400分囉
310m有3600分
其實呢個mon的size來講係夠的了
我買nb係用來出差時看3d 圖及2d圖
打下機

因為係出差用,因此重量及電力好緊要
ea16因為行5670,因此食電好多,只用到2個hour多一d
s117gg用到3 hours

如果你係想用desktop replacement
不如用EB17,
佢仲係1920x1080+blue ray drive~

雖然呢部機真係唔錯
但係如果要拎出街真係買番S117果D好D..
輕D真係好緊要