求救!!X201 重安64x 入唔到win

求救!!
我部X201.. 自己安完64BIT WIN7 之後開唔返... 本來一開始安完都冇咩事..
過左幾個鐘,就入唔到WINDOW.. 淨係有條"_" 閃下閃下...
重安WIN7 都係咁...
但係修復又話個WINDOW 完全正常冇問題...
求救!!
咩回事??

應該係boot priority錯左

應該係boot priority錯左
KinChungE 發表於 2010-9-23 23:15

轉哂過啦wor 所有 priority= =
又冇插任何手指,sd card..

有無第2隻碟呀@_@?試下裝過第2隻win 7

有無第2隻碟呀@_@?試下裝過第2隻win 7
bananapineapple 發表於 2010-9-23 23:20

冇呀= =
但係第1次安都冇問題...安哂d diver reboot過都冇試- -
係過左幾個鐘再開機就開唔番... 但係修復又話冇問題..
可能係bios 問題? 但係改過好多次setting都係咁..
so sad

試下重裝果時唔好格式化
直情移除哂所有partition, 跟住先再裝

試下重裝果時唔好格式化
KinChungE 發表於 2010-9-23 23:25

試下先!!! 但係我唔想del 佢個recovery~

試下重裝果時唔好格式化
KinChungE 發表於 2010-9-23 23:25

師兄...
我發現分出黎個d partition唔俾我del(delete 灰色左)... 何解呢??

試下先!!! 但係我唔想del 佢個recovery~
spala 發表於 2010-9-23 23:29

基本上自己用windows碟裝機, 佢個recovery已經即時自動失效

基本上自己用windows碟裝機, 佢個recovery已經即時自動失效
KinChungE 發表於 2010-9-23 23:37

原來係咁呀- - 但係我想format 個recovery 佢都唔俾我format呀= =