學生想買notebook ,文書用途((求求各位幫幫下我))please~~

我打算買部notebook番學用ge
但唔知咩牌子同埋型號岩我用
我想最主要係做porject 用ge
1.microsoft office
2.上網(玩到facebook D game)
3.wifi 可以長時間
4.想要D比較輕身ge(<2.3 kg)
5唔會咁易壞(最好用到3-5年)
7.行 Core i5 intel~   (可以的話可唔可幫我簡到部 i3 最好ge?)
6.$<7000(最好5000-6999)位~
8.唔想要黑色機,岩女仔用ge
我有朋友話hp同 fujitsu 好
我想請教下大家~邊隻至適合我???

2.5kg仲算輕身?

同埋>代表大於
你應該用<

2.5kg仲算輕身?

同埋>代表大於
你應該用
KinChungE 發表於 2010-9-26 18:00

=[]= sorr~
我唔知而家D notebook 可以有幾輕><

=[]= sorr~
我唔知而家D notebook 可以有幾輕>
cream0130 發表於 2010-9-26 18:03

而家一般14" notebook都係2.2-2.3kg咁上下, 某D輕既<2.0kg
12"如果輕果D只係大概1.4-1.5kg左右

而家一般14" notebook都係2.2-2.3kg咁上下, 某D輕既
KinChungE 發表於 2010-9-26 18:04

12"  有冇D係行Core i5 嫁??

12"  有冇D係行Core i5 嫁??
cream0130 發表於 2010-9-26 18:06

Thinkpad X201

Thinkpad X201
KinChungE 發表於 2010-9-26 18:08

Thinkpad X201  D 機幾錢?
耐用~~3-5年?

耐用~~3-5年?
cream0130 發表於 2010-9-26 18:09

得黑色咋??

耐用~~3-5年?
cream0130 發表於 2010-9-26 18:09

X201 9千幾喎
大學優惠就7千有找, 如果HKU Year 1就$6030

3年全保, 包國際保養

回復 9# KinChungE

咁貴=[]="""
有冇D平D