如果部nb係光面mon可以貼d咩上去變返做磨沙面?

而家出面十部有九部都係光面mon
平時做文書光面真係好唔掂
有冇d filter 貼上去可以變成磨沙面效果?
如果貼左會唔會冇咁清?

貼左磨沙會無咁清!

你用nb驚反光,你移動下部nb or 開合mon 就番唔得咩?

而家出面十部有九部都係光面mon
平時做文書光面真係好唔掂
有冇d filter 貼上去可以變成磨沙面效果?
如果貼 ...
jso77 發表於 2010-10-13 10:53

唔知3M會唔會有呢D膠貼
不過都唔會平,
3M有D膠貼可以防人從側面偷睇
真係唔知點解係要做到反光
攪埋D花巧野不設實際

貼左磨沙會無咁清!

你用nb驚反光,你移動下部nb or 開合mon 就番唔得咩?
NeTZoO 發表於 2010-10-13 11:54

問題係反光面望得耐隻眼好辛苦, 與角度根本毫無關係

本末倒置的做法係特登買個mon黎做monitor
不過帶唔到出街

本末倒置的做法係特登買個mon黎做monitor
不過帶唔到出街
vinsai 發表於 2010-10-13 19:36

正路的做法係買用啞面的第十部

唔知幾時開始 d 廠以為消費者係鐘意鏡面多過啞面

正路的做法係買用啞面的第十部

唔知幾時開始 d 廠以為消費者係鐘意鏡面多過啞面  ...
Miipp 發表於 2010-10-13 22:54

因為有會用5百幾蚊買張保護貼(光面)去貼24吋mon~
光面就變成賣點!!!!

話時話mon貼真係好似無出過啞面(唔計ipad/手提 o個d)

光面就變成賣點!!!!

話時話mon貼真係好似無出過啞面(唔 ...
NeTZoO 發表於 2010-10-15 10:17

有! 我都買過.

http://item.taobao.com/item.htm?id=6054732273
我早幾日係淘寶買左呢張, 感覺唔錯

貼完之後真係好似霧面MON咁, 但貼哥時抹塵真係好高難度~

光面就變成賣點!!!!

話時話mon貼真係好似無出過啞面(唔 ...
NeTZoO 發表於 2010-10-15 10:17

買張光面保護貼來貼係兩回事. 底下原本個張啞面偏光片已經散射左 d 光, 再貼光面無補於事