請推介 >11.6"Mon + 獨立display + <1.6kg Notebook

唔知除左Asus既UL30VT做到以上三點外, 仲有冇邊部得呢?

UL35系列?

http://tw.asus.com/product.aspx?P_ID=57XDSj2LxRg41F0d
呢部好似係13.3吋mon喎
11.6吋mon好少有獨立display

UL35系列?
KinChungE 發表於 2010-10-17 01:00

師兄唔講都唔覺有呢個系列, 但mobile01有人磅過, 成1.8 kgs, 呢個重量, 真係接受唔到, 同埋舊電得4 hrs, 以呢個重量黎講, 好似UL30JT好D

呢部好似係13.3吋mon喎
11.6吋mon好少有獨立display
pcqman 發表於 2010-10-17 01:01

我而家用緊1810tz, 11.6寸mon都係細左小小, 12~13寸應該會唔好D (如果係大過1366 x 768仲好, 不過D字會細到唔係咁適合係13寸mon到display...)

13"

Lenovo V360
buoku 發表於 2010-10-17 01:11

呢部都係> 1.5 kgs

師兄唔講都唔覺有呢個系列, 但mobile01有人磅過, 成1.8 kgs, 呢個重量, 真係接受唔到, 同埋舊電得4 hrs,  ...
seasonpp 發表於 2010-10-17 01:42

我都係1810tz, 覺得細左d, 長時間真係好累隻眼~
我搵到的得sony vaio Z115 $11980
1.4kg 連電

asus U35jc = 1.7kg , over 左少少

Sony 全系列 Z

我都搵緊12~13" 有獨立display 可以行下3D同PS ge Notebook...睇來睇去都無咩選擇...邊位師兄有好ge介紹下...

我都搵緊12~13" 有獨立display 可以行下3D同PS ge Notebook...睇來睇去都無咩選擇...邊位師兄有好ge介紹下. ...
kyle_koo 發表於 2010-10-17 13:56

Sony 全系列 Z

Sony 全系列 Z
Miipp 發表於 2010-10-17 14:23

我都知佢好,但喺佢好"金"