求$4000左右notebook

要求如下:
-一般文書用
-要有hdmi, 會出42吋tv黎睇戲, 最好出到1080x1920...唔熟notebook唔知得唔得
-size同重量唔係問題
-hdd唔洗太大, 300gb左右都夠
-win7, 4gb ram
-最好係i5 (係唔係4c4t?定2c4t?)
-售後服務要好

大至上係咁....
一路冇用開notebook乜都唔識...煩請各位大佬指教

acer隻 i5+540m......
但價錢都過少少

acer隻 i5+540m......
但價錢都過少少
剋星 發表於 2012-2-23 21:48

請問有model嗎?

請問有model嗎?
majai214 發表於 2012-2-23 21:51

4755  幾隻都有呢種配置  
係mon大細唔同/產品線唔同

http://www.price.com.hk/category ... r&filter=100291

如果真係要$4000 i3+520m  
如果你等到ivy 出黎 gpu可能可以好d  
你自己留意下有冇hdmi(i3)
我有個fd部4755就一定有

要唔要諗下APU
自己用緊 有真4核 原生已有U3S6 內顯仲勁過啲低階獨顯

要唔要諗下
自己用緊 有真4核 原生已有U3S6 內顯仲勁過啲低階獨顯
kanduki 發表於 2012-2-23 22:47

相比起i5 2510m效能如何?

回復 6# majai214

default的話同i3差唔多
要同i5比的話要開k10stat谷佢4核一齊行Turbo頻率

菸頭筆電U除咗 i7*Q 外其他 i3 i5 i7 都係得2核

回復  majai214

default的話同i3差唔多
要同i5比的話要開k10stat谷佢4核一齊行Turbo頻率

菸頭筆電 ...
kanduki 發表於 2012-2-24 00:09

thanks, 搵日落場睇睇先

其實都仲有i3 搭540m既版本   睇你睇片需要cpu定gpu 多d

其實都仲有i3 搭540m既版本   睇你睇片需要cpu定gpu 多d
剋星 發表於 2012-2-24 15:37

比較過了, 睇黎I5 2410M + GT 540既實力點都比APU高
牌子上好似ACER比較平, 4755同5750既分別只係個MON既尺寸吧?
另外ACER既售後服務OK嗎?
budget多少少都冇問題, 最緊要用得開心