邊一隻NB 有2個SATA位面又輕嫁呢?

其實我想買一部NB 用黎平時做功課/PROJECT 果D用..
會用到PREMIER 剪片..但係驚HD2000/3000 果D會唔夠行..
仲有係因為會剪片既關係..
所以想有部機係可以有兩個SATA 位可以一個插SSD 黎行OS
一個插HDD 黎放DATA...
就算原裝係一個ROM 加HDD 拆左個ROM 換SSD 都OK..
但係希望1.5KG 左右..唔知有D咩介紹呢?

THX

Sony Z/SB

回復 2# KinChungE

SB 果D 隻ROM拆到嫁咩?

回復  KinChungE

SB 果D 隻ROM拆到嫁咩?
hacker_wai 發表於 2012-4-2 17:25

佢入面本身係2 x SSD RAID-0
不過係2個1.8"

即係sb36 果啲可以吾洗搬hdd同拆rom 就咁加塊1.8"既ssd入去bios 都照認到黎裝win?

即係sb36 果啲可以吾洗搬hdd同拆rom 就咁加塊1.8"既ssd入去bios 都照認到黎裝win?
hacker_wai 發表於 2012-4-2 19:56

佢本身已經有2 x SSD響入面

佢本身已經有2 x SSD響入面
KinChungE 發表於 2012-4-2 20:56

Sb36係hdd 黎嫁 官網$7980

Sb36係hdd 黎嫁 官網$7980
hacker_wai 發表於 2012-4-2 22:26

咁唔得, 一定要2 x SSD機種
HDD果D係單2.5"

O..OKOK...THX..仲諗住可以SSD + HDD + ODD 咁爽

O..OKOK...THX..仲諗住可以SSD + HDD + ODD 咁爽
hacker_wai 發表於 2012-4-2 23:09

可以
2 x SSD機種, 拆走其中一隻SSD, 放棄RAID
Sony Z139