筆直一萬,邊部Gaming Laptop性價比最高?

對外型、牌子、重量、Monitor尺寸冇要求,最緊要打到機,用嚟做Desktop replacement,有冇好推介?
唯一條件:香港有得買。

個人覺得係MS GT683DX http://unwire.hk/2012/01/31/gt780dx-test/notebook/ 實物真係好正, 可惜老婆唔出permit

15.6" FULL HD LCD
GTX570
DUAL HD
Dynosound

個人覺得係MS GT683DX  實物真係好正, 可惜老婆唔出permit
kenysc 發表於 2012-4-3 17:06

原來已經決定咗買呢部,但諗諗吓粒i5真係好雞,喺可持續發展嘅角度嚟睇,買粒勁少少嘅U好似穩陣啲,所以想睇吓有冇其他Laptop平衡少少。

最緊要打到機(at least 560M?) + i7 qm  < $10000

no options right now

最緊要打到機(at least 560M?) + i7 qm  < $10000

no options right now
shutdo 發表於 2012-4-3 17:42

勸你等5/6月新機
搏下萬完買到IVB QM+ NV gt650m/amd r7700m

勸你等5/6月新機
搏下萬完買到IVB QM+ NV gt650m/amd r7700m
nelsonlee130 發表於 2012-4-3 17:56

GT650M相等於邊張卡?同埋六字頭嘅卡有咩特別?

一皮野.... ASUS N55XX i7 + GT555, 不過當然唔同CUP數

GT650M相等於邊張卡?同埋六字頭嘅卡有咩特別?
SAM159753 發表於 2012-4-3 18:05

啱啱上網睇咗GT650M嘅效能,似乎同GTX570M差好遠喎,如果打機嚟講,IVB i7配GT650M好啲定係MSI果部GT683DX好啲?即係SDB i5配GTX570M果部。

啱啱上網睇咗GT650M嘅效能,似乎同GTX570M差好遠喎,如果打機嚟講,IVB i7配GT650M好啲定係MSI果部GT683DX ...
SAM159753 發表於 2012-4-3 06:23 PM

當然, 570M/670M 將使用相同核心
650M 僅相等於460M/560M
打機係GT683著數, 睇下自己有無需要4核囉