Acer V3 vs Samsung 550P7C

Acer V3 vs Samsung 550P7C 邊部比較好呢?
主要用嚟上下網, 打Diablo3同BF3
比D意見丫~^^

Acer V3 vs Samsung 550P7C 邊部比較好呢?
主要用嚟上下網, 打Diablo3同BF3
比D意見丫~^^ ...
mizuho@zone 發表於 2012-6-25 21:30

i5好似打Diablo3會唔會差點嗎?

i5好似打Diablo3會唔會差點嗎?
bbnetnet 發表於 2012-6-25 22:32

V3 都好似有i7版本呢
budget HK$10,000左右, 仲有乜推介呢~?

V3 都好似有i7版本呢
budget HK$10,000左右, 仲有乜推介呢~?
mizuho@zone 發表於 2012-6-25 23:17

我都等呢到有位Ching 試緊550p7c打diablo3!得唔得?

一定要17" ?
呢兩部都係行GT650M 2GB DDR3..
如果17"就仲有DELL 行2GB GDDR5
如果15"就有ASUS同HP行2GB GDDR5...

回復 5# siuchion

HP, DELL 同ASUS 好似都貴過ACER同SAMSUNG woo~
especially DELL & ASUS, seems need HK$11,XXX - 12,XXX

其實咁多隻..都各有各好..

ACER V3就有4條槽...最易插到16GB...但膠感十足
SAMSUNG 無論15,17" 都係行1600*900..同埋用啞面MON~有D人好BUY呢樣野
ASUS貴D...但就係行DDR5 同FULL HD 啞面MON...跟機重有隻重低音炮跟埋...而且兩年國際保..
HP 就多D選擇...最平8千9有找..一律行DDR5...同埋機身全金屬,配4+1喇叭...但15"只有1366*768~如果17"先有1600*900 但要$10980

個人感想:V3冇咩高階機既感覺...同埋個鋼琴面機面..真係痴油多到唔信

其實我都係睇緊lee幾隻,最衰dell又要17"先有650M版… 15"得7730… 如果唔係都幾perfect
btw, 邊隻散熱會好d呢唔知? d人話i7+650M好熱…我好怕熱到hang機呢

我都等呢到有位Ching 試緊550p7c打diablo3!得唔得?
bbnetnet 發表於 2012-6-26 01:41

哈哈!我剛剛幫部機加咗 SSD,呢兩日忙未裝 Diablo 3,會儘快提交報告,Sir!

其實我都係睇緊lee幾隻,最衰dell又要17"先有650M版… 15"得7730… 如果唔係都幾perfect
btw, 邊隻散熱會好 ...
mizuho@zone 發表於 2012-6-26 03:05

依家D手提電腦,除非用到 Gaming Laptop 個種怪獸式散熱系統,否則一個 Cooler 係必需o既,文書機都係咁話,個人意見+慘痛經歷。