有無C兄知香港幾時有 VAIO SVS13A 型號賣?

我見到其他地方都有得賣.....
係香港遲遲都未有..... 新個SV13 13" 又唔1600X900, Display card又得1GB....
等左好耐啦. SONY唔會唔唔入家?

可能香港唔會出!

問左一定唔會有

點解咁家......
仲諗住會有希望8,9月會出.......

點解咁家......
仲諗住會有希望8,9月會出.......
kulala 發表於 2012-7-17 14:57

我就係問清楚哂香港Sony呢便,佢地話九月前都唔會再有新機推出
S13A同香港獨有既E14A某程度上有衝突(i7,1600x900,13"vs14"),所以香港呢邊唔會做果隻貨
但都要留意一點,就係S13A果隻i7係dual core 4 threads,效能E14A既i7 3610QM效能有異

我就係問清楚哂香港Sony呢便,佢地話九月前都唔會再有新機推出
S13A同香港獨有既E14A某程度上有衝突(i7,16 ...
ahshing 發表於 2012-7-17 15:30

謝謝C兄解答...
我REVIEW過SVE14A個SPEC.
SVE14A係2.3KG.... 但係SVS13A 係1.6KG....
點解SONY會覺得有衝突......?

部機 sony 中國叫  13P

可以自訂 Config. 由 cpu , ram, DVD-RW or BD-ROM, hdd (轉ssd) display 1GB定2GB 都有得揀.......

不過就好貴

謝謝C兄解答...
我REVIEW過SVE14A個SPEC.
SVE14A係2.3KG.... 但係SVS13A 係1.6KG....
點解SONY會覺得有 ...
kulala 發表於 2012-7-17 15:59

呢點真係唔知
但有趣地台灣又真係冇E14A呢一款賣

Sony HK mkt 超錯....無後繼 SA 機種.
成皮一部 S13118 都係得 1366x768 (with 5k4 hdd)

Sony 完全 ...
Miipp 發表於 2012-7-18 00:02

香港SONY唔進取都好耐啦....
早兩年D價仲衰,同一CONFIG.竟然大陸同香港差唔多
大陸仲多選擇.....又可以自訂CONFIG.

係呢排可能知道呃唔到強國人買先叫減番個價.......