想買手提電腦

1部係打機用~1部文書用

用途:打ONLINE GAME,少量M$ OFFICE,睇戲

BUDGET:$5K~12K

1.有咩網站可以睇到多D手提電腦型號同價錢?

2.CPU:I5-6300HQ VS I7-6700HQ 以ONLINE GAME黎講 前者夠唔夠應付目前遊戲?

3.MSI GT/GE系列 係咪1個好既選擇?
===================================================
本身想砌多部desktop文書機
又想睇下文書手提電腦 o唔ok
用途:一般上網,睇戲
BUDGET:$2K~3K
如果價錢合理 會揀手提電腦 唔去砌部desktop

機械革命(MECHREVO)MR X6Ti京東賣緊6999人仔
有i7 6700hq + 965m
不過就要看樓主買不買大陸貨 ...
oneofthem 發表於 2016-4-2 16:05

師兄
其實大陸機都有考慮
但係咪得簡體字揀?

Dell 翻新機網站, 有不少電腦
oneofthem 發表於 2016-4-2 16:13

3Q CHING 我返黎先睇 出1出去\

機械革命(MECHREVO)MR X6Ti京東賣緊6999人仔
有i7 6700hq + 965m
不過就要看樓主買不買大陸貨

回覆  danny839

唔介意其他牌子既話
深水步現金價
I5+960M+SSD 128GB 6000頭
I7+960M+SSD 128GB 7000頭

...
Sinair 發表於 2016-4-1 16:54

其他牌子例如?
DELL INSPIRON 15  點算價錢較貴 OVER 8K?

我剛剛留意到,樓主想買機,想砌機都想左幾耐下
希望係我睇錯(我都唔再追貼鳥 ...
rfdingo 發表於 2016-4-1 23:57

14年9月砌左2部8K5 DESKTOP

本身屋企就有4部電腦 1次過換晒好金
咁咪隔時間換
咁我又想買多部GAMING 自己用
買部文書比屋企人用
所以隔一排就開POST問 對上果次開文書NOTEBOOK

有咩例子係高質芒?
笨蛋仙人 發表於 1/4/2016 07:42 PM

OLED

我剛剛留意到,樓主想買機,想砌機都想左幾耐下
希望係我睇錯(我都唔再追貼鳥