即係有理無理照落左單先,博chk唔哂出到貨
dingo0 發表於 2016-11-29 10:55

講多少少Newegg嘅購物經驗。
1. Newegg,唔 block 轉運地址,所以只要搞拈 Payment 就得,呢點比Bestbuy 好,Bestbuy 我己投降。
2. Newegg,理論上只收美國卡,但我舊年用Google Wallet,今年用Paypal 過到關。似乎只要你用已認證咗信用卡嘅third-party Payment,唔駛攞信用卡authoriation code 就有可以過到關。
3. Newegg 仲會抽樣用 voice call 去verify 多一次,如果你24小時內冇被 cut 單,咁就恭喜你,你可以去速遞,Check吓件貨去到邊。
4. 如果你冇抽獎命又真係好想要件貨,其實都有方法,就係俾大約HK$36 Skype,買一個一個月期嘅美國號碼,然後唔瞓,等Newegg call 你。點解要唔瞓,因為地球係圓嘅,有一樣嘢叫時差,而 Newegg staff 好似只係下午工作,即係香港零晨2:00 - 5:00。最後,如果你英文停係小學水準,就...

1. Newegg,唔 block 轉運地址,所以只要搞拈 Payment 就得,呢點比Bestbuy  ...
wct 發表於 2016-11-29 11:34

Thx~要執平野睇黎都要落足功夫

1. Newegg,唔 block 轉運地址,所以只要搞拈 Payment 就得,呢點比Bestbuy  ...
wct 發表於 2016-11-29 11:34

好詳細!
"抽獎命" "唔瞓""零晨2:00 - 5:00"... ...

然後唔瞓,
等Newegg call 你。

可能係BF 最後一擊
goldfish 發表於 2016-11-30 23:03

睇comment 話lenovo 一個星期前出過呢個deal, 但大部分人都比人cancel order

呢個都好似唔錯
sergeant 發表於 2016-11-30 22:26

比唔到錢>"<,

銀行發左短訊話收左550美金,但聯想網就一直講付款唔得,要求換另一方法付款。

PAYPAL & AMAZON PAY 都唔得

thinkpad 有新coupon code SAV35THINKPAD