我個eBay account 唔知點解成日都話信用卡資料錯誤
然後新蛋eBay 一早擋左非美國paypal 先
咁我可以點? : ...
Once 發表於 2016-11-26 08:31

好奇怪,我用PAYPAL (香港銀行發嘅Master Card)買到,之前一直唔得。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

要睇埋會唔會cut, 我以前試過係order 到, 但后來會cut order.
java2 發表於 2016-11-29 10:41

Newegg 會係24 小時內cut 單,我之前試過好多次。今次23/11 落單到依家都冇 CUT,照經驗已過關。
另外係Fedex check 咗,件貨已上路。

即係有理無理照落左單先,博chk唔哂出到貨
dingo0 發表於 2016-11-29 10:55

講多少少Newegg嘅購物經驗。
1. Newegg,唔 block 轉運地址,所以只要搞拈 Payment 就得,呢點比Bestbuy 好,Bestbuy 我己投降。
2. Newegg,理論上只收美國卡,但我舊年用Google Wallet,今年用Paypal 過到關。似乎只要你用已認證咗信用卡嘅third-party Payment,唔駛攞信用卡authoriation code 就有可以過到關。
3. Newegg 仲會抽樣用 voice call 去verify 多一次,如果你24小時內冇被 cut 單,咁就恭喜你,你可以去速遞,Check吓件貨去到邊。
4. 如果你冇抽獎命又真係好想要件貨,其實都有方法,就係俾大約HK$36 Skype,買一個一個月期嘅美國號碼,然後唔瞓,等Newegg call 你。點解要唔瞓,因為地球係圓嘅,有一樣嘢叫時差,而 Newegg staff 好似只係下午工作,即係香港零晨2:00 - 5:00。最後,如果你英文停係小學水準,就...