[操作疑難] 呢度有冇MSI notebook既用家?

啲原廠軟件真係又多又煩
其實可唔可以刪左堆原廠軟件

回覆 1# (clcl)

又未至於冇用既
留翻Nahimic,true color,killer control都夠

回覆  (clcl)

又未至於冇用既
留翻Nahimic,true color,killer control都夠
C.H.U.N 發表於 2017-7-6 01:17

true color真心覺得無用 killer網卡覺得純驅動版已經好夠
個控制中心惦都唔想惦...
至於Dragon center我本身唔超頻
只係怕刪左堆軟件會搞到有啲功能會虧左....

true color真心覺得無用 killer網卡覺得純驅動版已經好夠
個控制中心惦都唔想惦...
至於Dragon center我 ...
(clcl) 發表於 2017-7-6 02:28

killer 邊度有得下載純驅動

其實識用機既人一定行inf 就算啦除左display card

之前同人整機 一個lan wifi 原廠download 用左500mb

走去intel 到dl 前後都係30mb野左右
重點係一開完機用到 wifi 跟機個個load 9萬樣野又要set profile etc...食晒ram 仲要disbale windowd 個個wifi control

啲原廠軟件真係又多又煩
其實可唔可以刪左堆原廠軟件
(clcl) 發表於 2017/7/6 00:44

我部gs63vr一到手就重裝windows 10,再自己在官裝下載番想裝的軟件

其實識用機既人一定行inf 就算啦除左display card

之前同人整機 一個lan wifi 原廠download 用左500mb

...
jazz2014 發表於 2017-7-6 07:54

咩係inf?
而家真心覺得好煩.....
Alienware既筆電係咪都咁鬼煩....?

killer 邊度有得下載純驅動
goku101429 發表於 2017-7-6 03:48

http://www.killernetworking.com/ ... ory/other-downloads
呢度?

我部gs63vr一到手就重裝windows 10,再自己在官裝下載番想裝的軟件
alexanderman 發表於 2017-7-6 09:56

點樣重裝......
用F3還原會變原廠設定,都係有返一堆垃圾原廠軟件...

點樣重裝......
用F3還原會變原廠設定,都係有返一堆垃圾原廠軟件...
(clcl) 發表於 2017/7/6 14:24

https://www.microsoft.com/zh-hk/software-download/windows10 download純淨版,不要用nb內建的recovery。無需入cdkey, 因為條key已經在bios入面