終於將X220 改成2017 版

拎左上某寶搵K大搞店換2K Mon
配埋I7 2640M, 16G DDR3, Sandisk Extreme Pro 480GB SSD
再幫6205N 升級7260AC + BT4.0, 完美使用
最後差MSATA 就改裝完了
上埋windows 10 好在左搵右搵集齊driver 用到

拎左上某寶搵K大搞店換2K Mon
配埋I7 2640M, 16G DDR3, Sandisk Extreme Pro 480GB SSD
最後差MSATA 就改裝 ...
孔明仔 發表於 2017-7-17 11:16

師兄好有心!

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

師兄好有心!

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone
eric_explorer 發表於 2017-7-17 11:38 AM

因為買一部電腦其實好容易
搵一部合自己用既機好難
由X230 開始轉左新KEYBOARD 之後, 已經對thinkpad  興趣大減
除非必要 (X1 tablet 個類冇其他取代品5) 或者已經好outdate, 如果唔係繼續用x220 好過

記得X230可以改X220 KEYBOARD,點解唔換X230主版

記得X230可以改X220 KEYBOARD,點解唔換X230主版
gzzw 發表於 2017-7-17 12:13 PM

可以改Keyboard 係要改rom
加上買機時都未有呢個改法

主mon 1366 再接個vga 推1080, 已經 主或副mon 已經大drop fps 返應已經慢晒

司兄你 x220 乜 display 咁勁??

主mon 1366 再接個vga 推1080, 已經 主或副mon 已經大drop fps 返應已經慢晒

司兄你 x220 乜 display 咁 ...
jazz2014 發表於 2017-7-17 03:18 PM

都係Onboard intel 3000 graphics , 用落完全冇問題, k大係用另一塊pcb 將x220原生在docking port 2 拉出黎駁落2k mon 度用的

因為買一部電腦其實好容易
搵一部合自己用既機好難
由X230 開始轉左新KEYBOARD 之後, 已經對thinkpad  興趣大減
孔明仔 發表於 2017-7-17 12:01 PM

x10
都唔明leno講極都唔肯出返七行鍵盤

x10
TH30 發表於 2017-7-17 15:51

最好加返Thinklight,Hard Disk Hatch+Caddy,Ram Hatch,貓頭鷹腳,全外置電,取消Dropdown Hinge,唔該

x10
TH30 發表於 2017-7-17 03:51 PM

一句講哂錢作怪