[開箱] GPD Pocket

Taobao 買了回來順豐直運 簡單開箱.  

原裝包裝盒

打開後會看到  WINDOWS 序號(不顯了) , 好評返現.

左邊的是 Typc C 數據線、Typc C火牛

說明書一張

開蓋看看 , 原來已著了機 .
不過奇怪. 工作列、開始功能表 好像被停用了. 開不回來.

在Backup driver 有待重裝 os.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都入手了一部(旗艦店),還不錯的...方便攜帶,不過發熱都算嚴重(尤其充電時)...貼玻璃MON貼會合不晒盍...
還有電池剩餘判斷不準確...

$3399??

部機實在太吸引了,忍唔到手要買

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都對呢部有D興趣,兄弟有無多D資料分享下??
THANKS

$3399??
Jazz 發表於 2017-7-17 19:59

3099RMB 再返現30 .
雖然呢個價係買到正規NOTEBOOK. 不過做吾到呢個SIZE.
不過有KEYBOARD既 機仔.
去旅行時帶佢就夠方便. 可以做到 REMOTE DESKTOP 同D更專業既REMOTE 控制

玩 game好似 gpd win好啲,低啲 resolution有手掣

玩 game好似 gpd win好啲,低啲 resolution有手掣
goggle 發表於 2017-7-17 22:38

呢部野應該吾襯打機
set 1366x768 開100% mode 體驗好過 1920x1200 175% mode
自然好多而且無起格。

呢部爽過X98 Pro 感覺沒咁 Lag

部機實在太吸引了,忍唔到手要買
kira3202 發表於 2017-7-17 20:02

要改散熱咁大工程喔
如果呢部野有得裝m2 ssd 就好了 應該可以改善io 反應

要改散熱咁大工程喔
如果呢部野有得裝m2 ssd 就好了 應該可以改善io 反應 ...
freefdhk 發表於 2017-7-18 03:12

其實部機正常使用唔熱(我用來上網,remote公司,android模擬器), 無改過散熱。cpu唔support ssd, 所以諗都無用,不過老實講出街用唔會慢