凶擇優惠 富士窿5千樓下 買唔買得過?

如題,但唔知係咩顯示屏
上網又搵唔到呢個型號
請教各位師兄
或者有無同類推介!
上網、文書用,屏幕最好唔反光及15.6寸
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

同而家書展做緊既優惠一樣,不過書展仲有其他型號優惠:
https://drive.google.com/file/d/0Bx5yfDmzd4OuYklIbjRuMTZkWVU/view

得4GB ram同128GB SSD似乎少咗啲,同埋只係上一代CPU。如果唔介意部機重同樣衰揀E557抵好多,貴一千蚊但有256GB SSD同第7代CPU,RAM雖然4GB但可自行加RAM,同埋部機變咗Made in Japan,我上個月都買咗部E557,i5、8GB RAM(佢免費幫我加)、256GB SSD,折扣完都要7500左右,而家見會展價平咁多真係肉赤

同而家書展做緊既優惠一樣,不過書展仲有其他型號優惠:

得4GB ram同128GB SSD似乎少咗啲,同埋只係上一 ...
joejoni 發表於 2017-7-23 10:52

多謝指教,下個月電腦展會唔會再平呢

如題,但唔知係咩顯示屏
上網又搵唔到呢個型號
請教各位師兄
或者有無同類推 ...
lee626 發表於 2017-7-23 09:15

原來書展冇你呢個配備,我睇個樣同頭幾行介紹一樣就以為全部一樣添。我只睇主要代號AH556,後面既數字只係啲細項如幾多ram同SSD、HDD既分別,所以網上未必搵到,網上只會show到AH556呢個主要名。買得FUJISHU就當然貪佢係Made in Japan,所以佢A系我唔會考慮,佢而家U系同E系先係MIJ,U系賣點係輕薄,E系賣點係經濟實惠。我用咗E557一個月冇乜問題,佢係IPS Mon防反光的,不過顏色就好似唔夠sharp,部機散熱唔錯,可能因為佢夠大夠厚,不過就重咗啲,長期放屋企用就冇問題,唔適合帶出街

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

你去格價網睇下啦
550d 發表於 2017-7-23 12:19

格價網都無咁抵!

原來書展冇你呢個配備,我睇個樣同頭幾行介紹一樣就以為全部一樣添。我只睇主要代號AH556,後面既 ...
joejoni 發表於 2017-7-23 12:50

MIJ 係幾吸引,我都係放屋企用 唔怕重

請問如果自己加ram 會唔會無保養?

回復 9 #lee626

唔慌會 FHD

1366x768  15.6"  

請問如果自己加ram 會唔會無保養?
lee626 發表於 2017-7-23 14:14

當然唔會冇保,佢有個蓋打開插Ram,非常方便,根本個設計係俾玩家隨便加Ram的

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone