以買Acer vn515-15 不過流暢度有啲問題 求救求救

師兄門 電腦場見到第7代u 1050ti
賣緊6999 唔要ti 就5999 賣唔賣得過 仲有如果買 買ti定無ti好 或者有無其他款介紹     

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

串錯名改正先啦  

同問部機有無咩問題?

mon比較暗,srgb 6x%,ssp該有得試

i7快i5 30%,1050ti快1050 25%

睇budget買..

用緊呢部既上一代 vx5 591, 行1050ti, 用左一年感覺好好. 如果6999 是行sdd + HDD 就真心抵

昨日終於買左部an515 返到屋企個時試左下
點知去到10%電個時個mon無啦啦閃左2野 不過差返電之後就無左呢個問題 想問下係唔係正常
仲有唔知點解有時開文件file 時會疾左疾 唔係太流暢 想問下係部機有問題定係我未update 張卡到最新version

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

有無放ssd

用hd一定慢疾

電池20%要充電,用到5%先充會快死D

可官網下載新driver/bois

昨日終於買左部an515 返到屋企個時試左下
點知去到10%電個時個mon無啦啦閃左2野 不過差返電之後就無左呢個 ...
小ma仔 發表於 2018-2-11 15:51

入電源停用硬碟休眠省電個功能
另外入手個時應該係1607版本window 10, 但如果升左1709版本 , 會無1607版咁流暢

有無放ssd

用hd一定慢疾

電池20%要充電,用到5%先充會快死D

可官網下載新driver/bois ...
cantona7 發表於 2018-2-11 15:58

有用ssd 本身佢部機跟ssd 加1 tb hd

入電源停用硬碟休眠省電個功能
另外入手個時應該係1607版本window 10, 但如果升左1709版本 , 會無 ...
msdoin1 發表於 2018-2-11 15:59

想問下點check Window 版本??