電腦白痴求問lenovo yoga 720值得買嗎

係百記玩過 覺得ok 不過佢寫i5 7200u 但官網搵唔到呢隻 反而見到官網係 i5 8250u  係味應該買8系好d. 同埋見佢有隻thinkpad 配置好似差唔多 但價錢平d又d ram 其實有咩分別 唔好意思 電腦白痴 求大神指點

p. s 深水埗買會平d嗎  謝謝幫忙

i5-7200u應該系上年出8250u就應該系最新果部
我會覺得ram5洗甘多不過最小都要8GB以上4GB其實最後都系要去自己加ram
不過邊度買最平就5知不過深水埗點都平過百記既

i5-7200u應該系上年出8250u就應該系最新果部
我會覺得ram5洗甘多不過最小都要8GB以上4GB其實最後都系要去自 ...
justinjoseph 發表於 2018-2-21 05:06

謝謝回覆  上面2部都係8g ram 應該如何揀選

我上年都有睇過lenovo 720十分鐘意這部深水埗新高登很多分店那一間賣到最平,雖然最後無入手但不失為一部好機
Thinkpad唔知咩型號不能比較,個人比較嫌棄Thinkpad十年如一的外型設計所以都好少留意

via HKEPC Reader for Android

yoga 720做得幾好
不過好睇你駛唔駛二合一設計
依家買肯定揀8系, 除非7代清貨價減好多(非陳列品)

yoga 720做得幾好
不過好睇你駛唔駛二合一設計
依家買肯定揀8系, 除非7代清貨價減好多(非陳列品) ...
KennyCKL1822 發表於 2018-2-21 08:52

減好多都好難唔係陳列品

謝謝各位回答  我心水都係720 多 2合一好岩我呢d懶人可以係床到煲劇 不過見官網9xxx. 格價網7800 到 爭好遠下 想睇下 係味出面平d 睇post見人話美國買最平 但又唔識 又驚無保 所以諗住起深水埗買 唔知有無邊間信得過呢

謝謝各位回答  我心水都係720 多 2合一好岩我呢d懶人可以係床到煲劇 不過見官網9xxx. 格價網7800 到  ...
花膠公主 發表於 2018-2-21 09:48

如果有EDUCATION/SMB ACC既話係官網買可以平唔少
唔知有冇可以試下申請

如果有EDUCATION/SMB ACC既話係官網買可以平唔少
唔知有冇可以試下申請
KennyCKL1822 發表於 2018-2-21 10:36

我見官網有寫 但無人幫到我

EDUCATION ACC比你想像中簡單好多, 只要求其一個@***.edu.***既Email就得...