新手,未試過拆機,有冇封條??會唔會好難拆??開底殼有冇0的cable 要小心注意??
最怕佢有封條,裝返都無保養

利申:買左高配版

新手,未試過拆機,有冇封條??會唔會好難拆??開底殼有冇0的cable 要小心注意??
最怕佢有封條,裝返都無保養

...
tea20002000 發表於 2018-9-1 01:10

作死咩
我自己買低配都係貪保養,高配只有18月
事實上36月之後再拆一來換都未遲
材料只會愈遲愈平,到時換到高級都可能只係你現在換的一半價,又安心
你忍唔住都無法,只係無保養而且,

sad
網上個特優價好似完左

sad
網上個特優價好似完左
rfdingo 發表於 2018-9-1 11:31

i just check it,
only 8GB ram and 1 TB model left

sad
網上個特優價好似完左
rfdingo 發表於 2018-9-1 11:31

要買既一早買左同做左呢個價好一段時間,到而家話完左優惠可以怪邊個

FORTRESS網站只得番高配版$3,899, 門市是否都係依個價定要網上買?

要買既一早買左同做左呢個價好一段時間,到而家話完左優惠可以怪邊個 ...
tommychow0811 發表於 2018-9-1 12:09

係喎,怪邊個呢,邊度有人怪邊個定有人自作多情

我都係呢幾日見有師兄拆過機先有興趣

個個都盲中中見平就買架咩

i just check it,
only 8GB ram and 1 TB model left
ckwk 發表於 2018-9-1 11:54

36個月保 vs 18個月
500g vs 1t hdd(當無,多數都會上ssd )
4g ram vs 8g ram

比多6舊水
吸引力上有d距離

36個月保 vs 18個月
500g vs 1t hdd(當無,多數都會上ssd )
4g ram vs 8g ram

比多6舊水
吸引力上有d ...
rfdingo 發表於 2018-9-1 12:27

隻harddisk都有用既,如果用m.2 ssd的話

唔係喎,高配一樣係36個月
我都考慮過低配,但個時未見拆機文,諗住買高配用住一排先睇下有冇文
始終未拆過機
其實唔厭hd 慢,都可以粗用先,呢個價i5 絕對可以

你地邊到見保養有分別?我都係豐* 買,問左好多次,確認36月無誤