回覆  k1412

師兄,我都買左呢部,不過仲等緊個SSD 送黎。 請問要拆開機底,除左眼見到個幾粒螺絲 ...
lcklee 發表於 2018-12-10 22:31

近排有乜notebook又平又正介紹?

火牛方面點 用轉腳定

係,我都買咗部Acer i3,二千幾平香港成千,窮鬼唯有買平機。

(由 HKEPC Android 手機版 發出) ...
new68u 發表於 2018-12-12 10:35 PM

c hing 買咗邊部?

呢部堅抵玩!!!!

c hing 買咗邊部?
Cartesius 發表於 2018-12-17 06:34

呢部cheap機:
Acer Aspire E 15, 15.6" Full HD, 8th Gen Intel Core i3-8130U, 6GB RAM Memory, 1TB HDD, 8X DVD, E5-576-392H。

美金$325,返來自己換隻256GB SSD。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

呢部cheap機:
Acer Aspire E 15, 15.6" Full HD, 8th Gen Intel Core i3-8130U, 6GB RAM Memory, 1TB HD ...
new68u 發表於 2018-12-18 12:07

點解唔揀其他牌子或型號?

點解唔揀其他牌子或型號?
louischeung 發表於 2018-12-20 08:08

本來新蛋揀咗牙石i5,點知俾完錢又cut單(嗰晚佢server有事),連續幾次重停埋我戶口,谷鬼氣去美森買部cheap嘢算數,咁i3 8代最平係佢,文書上網夠用了。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

係newegg買完隻火牛係香港啱唔啱用?

係newegg買完隻火牛係香港啱唔啱用?
唔現 發表於 2018-12-21 21:59

2 腳黎的,要用轉插變番 3 腳

2 腳黎的,要用轉插變番 3 腳
lcklee 發表於 2018-12-22 00:40

Thanks ching
用轉插就得?隻火牛係110V同220V都用得?