急求深水埗ThinkPad維修推介

如題。
一陣中午出深埗攪攪部機,先謝過師兄

(有幾個key壞咗,唔知咩價錢。。。?)

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# lam5178

多數 Notebook 死 Keyboard 都可以自己淘個代用 Keyboard 自行換

(幫朋友換過一次)

via HKEPC IR Pro 3.5.0 - iOS(2.4.0)

回覆  lam5178

多數 Notebook 死 Keyboard 都可以自己淘個代用 Keyboard 自行換

(幫朋友換過一次)

via ...
hihihi123hk 發表於 2019-1-31 10:47

好複雜,要由底起拆晒。。。
唔敢亂攪

回覆 3# lam5178

如果人手唔係做唔到嘅話

即係手工費抵比  

via HKEPC IR Pro 3.5.0 - iOS(2.4.0)

回覆 1# lam5178

可以去新高登問左價先,以前部New Macbook  爆左mon 去左兩邊問價。可以相差500-800。
不過睇你急唔急用先。

回覆  lam5178

可以去新高登問左價先,以前部New Macbook  爆左mon 去左兩邊問價。可以相差500-800 ...
happylesson3003 發表於 2019-1-31 11:13

好,實要問下先
咁有無情況係,維修唔到都要俾錢架?

有無邊間正路些?

如題。
一陣中午出深埗攪攪部機,先謝過師兄

(x1 carbon 二代有幾個key壞咗,唔知咩價錢。。。?)

via  ...
lam5178 發表於 2019-1-31 10:39

如果急用,上華強北整啦,parts 齊,現場睇住整,正常一個小時內完成,即場試机後完成可用,平正快,完。

香港舖頭嘅問題係好多時無 parts, 驗查完什麼問題,先上掏宝訂落香港,找除時攪成個星期。

如果急用,上華強北整啦,parts 齊,現場睇住整,正常一個小時內完成,即場試机後完成可用,平正快,完。 ...
rhk101 發表於 2019-1-31 12:10

Agreed

如果急用,上華強北整啦,parts 齊,現場睇住整,正常一個小時內完成,即場試机後完成可用,平正快,完。 ...
rhk101 發表於 2019-1-31 12:10

請問係唔係赛格有得整

回覆 9# z1022

賽格廣場坐落在深圳福田區,被譽為:“鑽石寶地”的深南中路與"華強北"交匯處