手提電腦4K有冇用?

想買個手提電腦15.6吋mon
心諗4k片其實又唔係好多
張顯卡又做唔到4k打機

個mon唔係大咁樣4k容唔容易睇得出分別?
或者都係買返1920*1080算

想買個手提電腦15.6吋mon
心諗4k片其實又唔係好多
張顯卡又做唔到4k打機
個mon唔係大咁樣4k容唔容易睇得出 ...
AntaresFusion 發表於 2/2/2019 22:48

會否 駁 手提電腦  去 4K 電視機....

會否 駁 手提電腦  去 4K 電視機....
toylet 發表於 2019-2-2 22:50

唔會
去外國住一兩個月嘅時候用
食蕉返落閘盤時候用

唔會
去外國住一兩個月嘅時候用
食蕉返落閘盤時候用
AntaresFusion 發表於 2/2/2019 22:55

Intel 最新 CPU 的 iGPU 會否都一定支援 4K? 即是無得避....
無理由買舊 Intel CPU?

個MON 4 K 定卡4K ?

睇多幾格EXCEL 同D 粒粒清D

個MON 4 K 定卡4K ?

睇多幾格EXCEL 同D 粒粒清D
rion 發表於 2019-2-3 00:18

15.6吋mon 4k
ThinkPad X1 Extreme

手機4K有用d    放大(鏡) 好清楚

via HKEPC Reader for Android

手機4K有用d    放大(鏡) 好清楚

via HKEPC Reader for Android
JLV1818 發表於 2019-2-3 01:37

手機4K有用d 睇 VR 會好啲

VR 用 2K 都係唔夠清

AF黎緊有冇新工返?

手機4K有用d 睇 VR 會好啲

VR 用 2K 都係唔夠清
別問我是誰 發表於 2019-2-3 01:41

你咁講人地個心碎晒....

/forum/viewthread.php?fid=84&tid=2483719&page=1
/forum/viewthread.php?fid&tid&page