好似話會變 Thinkpad X395
重點係踢走 1366x768垃圾 TN
dom 發表於 2019-2-10 17:59

cheap 機 15.6 都係1366

你估13" 冇?

cheap 機 15.6 都係1366

你估13" 冇?
super_hkg 發表於 12-2-2019 10:12 AM

咁抵D 廠賣唔出

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.1.2)

其實好多品牌的nb 都仍然有1366x768,

細mon (相對)+ fhd, 唔係個個需要
問題係香港lenovo 點解得HD TN mo ...
garnett_v 發表於 12-2-2019 10:07 AM

問題係無option 你加錢

好老實 2019 年重1366x768 真係好嬲.......Lenovo 真係.......
15年前既垃圾野好心咪拿去配現代機啦
部機 ...
dom 發表於 2019-2-10 18:00

我十幾年前買機时已經講緊"仲用720p垃圾芒?!'呢句

反而當年業務機仲有1600呢類解象度的款

18年前既A系 thinkpad 芒(1600 x1200)同鍵盤都要好今日既天朝科學院幾十倍

#@*&%$

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

18年前既A系 thinkpad 芒(1600 x1200)同鍵盤都要好今日既天朝科學院幾十倍

#@*&%$

...
tamalemon 發表於 2019-2-13 09:43

IBM ThinkPad vs Lenovo ThinkPad 有咩可以比較?

咁講法似乎A275 仲好, 有得加ram, Full HD, 係粒U 削左d, 如果文書上網用其實都夠

回復 10 #garnett_v

重點係 Tn
Ips是好好多
我認同 768p ips係细機用很舒服!

via HKEPC Reader for Android

傻架 Lenovo 個網 好多機見到平 原因 係用1366 x 768 tn 冇 card reader 冇拍紋lock 再cheap keyboard 冇燈 得內置3cell 電, 比返膠頂住個電池殻

我之前問x260 見到6k 平啦 篤入去睇見到上面個cut 板 真係bye bey啦

我落返百記 部部都full hd 有card read 有指紋 3加3 cell 電 , 8gb am 500gb keyboard 有燈 即時比錢仲有分期 都係8k