[操作疑難] 請教。。。lenovo e585同e485 兩部AMD機

想問吓,知道部野個m2 PCIe 3.0行緊x2 定x4呢?

網上唔太覺搵到哩方面資訊,最近想入手,想了解多啲

部野又冇shop有,想去睇吓實物都冇得睇

謝謝

via HKEPC IR Pro 3.5.0 - iOS(2.4.0)

crystal diskinfo的printscreen
E485
想知系甚麼公司出同用甚麼controller同甚麼顆粒
有甚麼軟件可以check
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想問吓,知道部野個m2 PCIe 3.0行緊x2 定x4呢?

網上唔太覺搵到哩方面資訊,最近想入手,想了解多啲

部野 ...
angel0218 發表於 10-2-2019 02:48 PM

Ryzen 3 2200U , 4GB RAM , 500GB HDD 個部?
勸你唔好買....仇人config ...

Ryzen 3 2200U , 4GB RAM , 500GB HDD 個部?
dom 發表於 2019-2-10 18:32

就算E485 2500U 都變左HDD但平好多,而如果手動改做256GB SSD(減HDD加SSD)應該4千6百幾
平過我4995買...
但我記得2500U曾經做過4千6百幾,早排,果時應該都系256GB SSD

同想知E485下代用畢加索APU的幾時出
因為想推人買AMD機

問題係 4GB RAM ...

dom 發表於 2019-2-10 22:51

不可加RAM?

dom 發表於 2019-2-10 22:51

可以改config喎:
CPU 可改 2500U
RAM 可加 max 32G
HDD 可改 SSD 甚至 SSD + HDD 都得

可惜只可用cheap 1080的 IPS

唔俾改用2K那個

crystal diskinfo的printscreen
E485
想知系甚麼公司出同用甚麼controller同甚麼顆粒
有甚麼軟件可以check ...
skywalker167 發表於 2019-2-10 17:51

好似係 Lenovo 自家製 OEM, 未搵到佢搵邊間廠整

dom 發表於 2019-2-10 18:32

上去 check 過 E485
轉 8 / 128 + 500
唔洗 4000

R3 個 igp 同 intel 差不多
R3 / R5 / R7 個 igp 都不同的