大陸山寨有冇apollo lake係搏得過?

要求  apollo lake, 6+128, 輕. 平

呢部有冇人做過勇士?
https://item.taobao.com/item.htm ... p;abbucket=5#detail

回覆 1# mcdull

咁嘅價錢應該買出名少少嘅山寨牌子, 例如外國都叫有d人識吓嘅Jumper, Chuwi,  Teclast, Cube或者 Onda等等。我買咗兩部jumper ezbook 3 pro, 6GB ram, 64GB SSD(可以自己換其他), 要求唔高接受到嘅。金色版冇SSD都係12XX以下,銀色有SSD13XX, 12/12之類搶到999咁200之類嘅券仲平。

依類NXXX CPU嘅notebooks你最好買返嚟之後重新用media creator重新裝一次update嘅windows, 唔好update, 咁係會爽d。
同埋google吓點可以disable一d無謂嘅services, policies, chrome嘅hardware acceleration... etc...  tweak吓部機之後一般使用係ok嘅,但有時CPU始終係bottleneck!

linux可以行得順,但有樣嘢唔好嘅就係d外國大牌子就算係平機都好, 用linux好似少d driver問題, 我公司果兩部jumpers就trackpad唔work, 有d distro wifi好似以前某一個driver咁斷線,有d又ok。。。 唔熟嘅人會好麻煩。

回覆  mcdull

咁嘅價錢應該買出名少少嘅山寨牌子, 例如外國都叫有d人識吓嘅Jumper, Chuwi,  Teclast, C ...
bbsen 發表於 2019-3-14 00:06

6+128 apollo 冇乜邊部做到 1200 喎.

回覆 3# mcdull

1200係冇包SSD, 得64GB emmc,包64gb SSD 先1300。128 SSD要買齋emmc再自己加條百幾蚊嘅128

之前有jumper ezbook 3 pro同 onda什麼小馬, 不過冇SSD嘅得香檳金色, 要有SDD先有銀色。

回覆  mcdull

1200係冇包SSD, 得64GB emmc,包64gb SSD 先1300。128 SSD要買齋emmc再自己加條百幾蚊 ...
bbsen 發表於 2019-3-14 10:08

而家好似淘寶都冇得賣.. 唔知點解.... 京東好似有但怪怪的.

回覆 5# mcdull

我之前1212喺淘寶中柏直銷店買, 貨係中柏廠方直接出貨。 我買俾公司新同事用嘅。
冇就可能賣晒,ezbook 3 pro 係IPS mon, 有d新d嘅L版唔係IPS, 所以我揀返3 pro.

回覆  mcdull

我之前1212喺淘寶中柏直銷店買, 貨係中柏廠方直接出貨。 我買俾公司新同事用嘅。
冇就可 ...
bbsen 發表於 2019-3-14 11:56

啱啱問中柏, 淨係話搵唔到即係停售... 呢款出左唔耐, 冇理由咁快唔賣. 有啲鬼鬼地.

如果加錢, 我就買返平板啦.

暫時 Voyo, jumper, 酷比魔方選一.

回覆 7# mcdull

都唔係架, ezbook 3 pro 係2017年開始出, 之後有5-6個版本,基本上係有新機取代咗。
之前係中柏直銷店同京東旗艦店先買到, 直銷店平好多。 新款嘅貴d但係性能唔好大分別..
even N3450 同N4200喺實際使用果陣都係唔太大分別,所以我先揀3 pro。

冇晒就要揀第二個款啦。