可以轉普通hdd 嗎?hdd, ram 個D想自己配
諸葛亮 發表於 2019/6/14 13:23

有一個7mm的2.5寸HDD位。 官方配置是一m2 ssd、一hdd
我起初也想走埋ram, 不過計過條數後,發覺唔化算,所以唔走ram

有一個7mm的2.5寸HDD位。 官方配置是一m2 ssd、一hdd
我起初也想走埋ram, 不過計過條數後,發覺唔化算, ...
alexanderman 發表於 2019-6-14 18:01

如果可以自選配置...一條8g ram 同唔要pcie ssd 同hdd 都ok...

如果可以自選配置...一條8g ram 同唔要pcie ssd 同hdd 都ok...
諸葛亮 發表於 2019/6/14 18:03

你可以自己在淘寶找,再逐間店家問

你可以自己在淘寶找,再逐間店家問
alexanderman 發表於 2019-6-14 18:08

你有冇問過有D咁既服務

你有冇問過有D咁既服務
諸葛亮 發表於 2019/6/14 18:12

我當時是看中了一個店家賣的16G RAM、256G SSD、1TB的配置,再問對方能否走SSD及HDD
我諗你可以試下問能否走多一條8g ram
不過我也看到另外幾家有賣不帶ram、ssd、hdd的准系統

我當時是看中了一個店家賣的16G RAM、256G SSD、1TB的配置,再問對方能否走SSD及HDD
我諗你可以試下問能 ...
alexanderman 發表於 2019-6-14 18:17

邊間咁好?

我問過佢都可以, 但都成6千幾蚊

同唔知道hasee 會唔會好易壞...

hasee真係性價比好高
我都最近係京東買左部TX9

同唔知道hasee 會唔會好易壞...
諸葛亮 發表於 2019/6/16 22:12

睇你點用,有ching講過佢部hasee用了三四年都仲行得走得