我問過佢都可以, 但都成6千幾蚊
諸葛亮 發表於 2019/6/16 19:05

你可以選擇把mon、display card、cpu任意一樣降級

你可以選擇把mon、display card、cpu任意一樣降級
alexanderman 發表於 2019-6-17 12:35

就係唔想降級。佢有部ct5na 好似同spec....但又無講幾重。不過都值得考慮

就係唔想降級。佢有部ct5na 好似同spec....但又無講幾重。不過都值得考慮
諸葛亮 發表於 2019/6/18 00:27

不過Z7-CT5NA用i5-9300H及45% NTSC屏

不過Z7-CT5NA用i5-9300H及45% NTSC屏
alexanderman 發表於 2019-6-18 08:46

係ct7na 先係....但個部好似又重又無呢部咁好睇

諗緊玩steam 遊戲夠唔夠頂...

其實 神舟同HP 果部暗影精靈5 係淘寶好似都差唔多價錢 質量方面其實邊間好D

https://item.taobao.com/item.htm ... amp;_u=t2dmg8j26111
好似呢部唔錯...有冇人用緊....

其實 神舟同HP 果部暗影精靈5 係淘寶好似都差唔多價錢 質量方面其實邊間好D ...
惹火JOHNNY 發表於 2019/6/18 16:37

差別不大,不過一般建議買Hasee的人有一定的解決問題能力
P.S. 兩部機的風格不同,重量都不是同一水平,好難比較

差別不大,不過一般建議買Hasee的人有一定的解決問題能力
P.S. 兩部機的風格不同,重量都不是同一水平, ...
alexanderman 發表於 2019-6-19 00:43

就咁睇淘寶介紹又睇唔出風格唔同 重量邊部輕D?

就咁睇淘寶介紹又睇唔出風格唔同 重量邊部輕D?
惹火JOHNNY 發表於 2019/6/19 17:38

Z7-CT7GK才1.9KG, 但暗影精靈5 是2.3KG
前者的同級產品是暗影精靈5 Air