隻mon resoultion同quality都差好多倍
rickywk 發表於 2019-6-26 14:42

啲人係咁 永遠唔係apple to apple咁比較

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

隻mon resoultion同quality都差好多倍
rickywk 發表於 2019-6-26 14:42

以15吋 Windows 平台來講 高 Resoution 最後要開放大模式 , 最後搞到d野變晒形 .
以 notebook 來講. 要4k 都冇咩用 . 唔開放大d字細到粒米咁, 開左又咪d野吾支援CUT頭CUT尾.
workstation 桌面機執圖整片就另計啦.

機外同機內都向apple致敬
XexeX 發表於 2019-6-25 10:09

最向水果致敬係將反光鏡面 mon 呢個大缺點抄埋

MBP隻光面mon有做防反光處理

最向水果致敬係將反光鏡面 mon 呢個大缺點抄埋
Miipp 發表於 2019-6-26 16:57

但係APPLE MACBOOK PRO有做反光塗層

但係APPLE MACBOOK PRO有做反光塗層
s84292 發表於 2019-6-26 18:07

所謂的防反光塗層只係好過無咁解,有排唔夠普通的 anti-glare 磨砂面好。

嫌pro版稍重,最後都係冲咗部air 13, i5 2019版,天貓包郵直送,減埋卷4千5人仔   

via HKEPC Reader for Android

嫌pro版稍重,最後都係冲咗部air 13, i5 2019版,天貓包郵直送,減埋卷4千5人仔   

via HKEPC Reader  ...
lwwk 發表於 2019-6-26 23:28

出外要用我會拎部 GPD Pocket 出去.
我部 15" 小米都係留係屋企用.

出外要用我會拎部 GPD Pocket 出去.
我部 15" 小米都係留係屋企用.
freefdhk 發表於 2019-6-26 23:36

部機平時擺喺公司做野,放假會攞番屋企,都唔想太重 反而登記哂win10同office, download番繁體版,剷機重裝都係一晚搞掂

via HKEPC Reader for Android

以15吋 Windows 平台來講 高 Resoution 最後要開放大模式 , 最後搞到d野變晒形 .
以 notebook 來講 ...
freefdhk 發表於 2019-6-26 16:04

得windows平台係咁