我之前有部 MacBook air 2012 11吋,用了6年+,賣$2500即有人要 (顶配)
card_captor 發表於 2019-10-9 08:00

我部2012mini 7x24 到今日仲生生猛猛

想換機老虎唔比   

我部2012mini 7x24 到今日仲生生猛猛  

想換機老虎唔比
pooh24680 發表於 2019-10-9 08:42

偷偷地換咗佢就得啦。 反正女士都唔多識分辨電腦啦!

thinkpad x61喺大陸壇仲係神咁拜

偷偷地換咗佢就得啦。 反正女士都唔多識分辨電腦啦!
rhino 發表於 2019-10-9 09:07

唔好睇少女人  

泥一個不等價交換入境税會死人

我有部行緊VISTA的NB,自己換SSD,換心,再加RAM...係舊電打柴,不過仍然用得

唔好睇少女人   

泥一個不等價交換入境税會死人
pooh24680 發表於 2019-10-9 09:11

既然Ching 嘅 boss 咁深明大意, ching 可以比一份多啲承意嘅入境稅就搞掂啦!

反正定期交入境稅,係閣下嘅天職

回覆 5# blkbd5

舊notebook加ram加SSD確實係可以翻生,最大問題係個屏幕, 如果解像度低兼係反光面嘅TN panel就會用得辛苦咗d,可能要video out去大mon睇好d.
windows唔順裝過合適嘅linux就順晒,再唔係裝個openmediavault就多個慳電嘅NAS嚟做長開嘅media+BT server 。

唔好浪費,so far我翻身咗5部舊部比某電腦嘅長者用。

thinkpad x61喺大陸壇仲係神咁拜
野野夜孩子 發表於 2019-10-9 09:09

近排賣左一部X61...有八舊

我有部2010年買仲用緊win7

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

用緊 mbp 13" 2009 8GBRAM+SSD

仲有部2012 MBP 15" i7, 好重擺埋一邊先.HAHA