2009年嘅notebook到左2019年

都仲有人用 ,果然牌子好緊要,俾我就扔左佢

via HKEPC Reader for Android

回復 1 #pasu_au_yeung

thankyou thinkpad

via HKEPC Reader for Android

加RAM, 換 SSD.... 都仲係一條好漢(文書).

回覆 1# pasu_au_yeung

10年8年前嘅 Mac book 仲有人叫價千千聲

回覆  pasu_au_yeung
10年8年前嘅 Mac book 仲有人叫價千千聲
bbsen 發表於 2019-10-9 04:06

始終有班人,點都覺得apple就系好,高大上嘛!
我手上部Acer Notebook都9年了,仲系pentium ,只要換SSD,加Ram,真系無乜問題喎!
如果你要食雞,剪片,年年換機就啱!

我之前有部 MacBook air 2012 11吋,用了6年+,賣$2500即有人要 (顶配)

其實我唔係太介意部機cheap唔cheap,反而覺得叫自已整番部10年前既notebook或pc都整唔到...

Notebook 平均預期壽命係幾多?
5年?

Notebook 平均預期壽命係幾多?
5年?
Deer272 發表於 2019-10-9 08:28

唔知,不過一般過咗5年畀錢續保都唔受

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

始終有班人,點都覺得apple就系好,高大上嘛!
我手上部Acer Notebook都9年了,仲系pentium ,只要換SSD, ...
blkbd5 發表於 2019-10-9 07:24

唔好用蝗語高大上嚟入侵香港文化喇