幾年前既gaming notebook仲有購買價值嗎?

前幾日路過某間so0見到有展示機優惠,有dell同埋msi,其他牌子唔記得了

i5-8300H+gtx 1060(唔記得幾gb)
or gtx 1050ti
跟一年保養 大概56千幾左右

其實呢啲機易唔易壞?

始終都行左幾年有損耗,keyboard又比人打左好多次

via HKEPC Reader for Android

呢個價一定睇完就算

前幾日路過某間so0見到有展示機優惠,有dell同埋msi,其他牌子唔記得了

i5-8300H+gtx 1060(唔記得幾gb)
or g ...
南伯利亞人 發表於 2019-10-16 22:53

I5 8300H上年先出,邊會行幾年,有保養~ 冇機身損傷,
1060 6GB, 呢個價其實還可以,不過加多1-2千有新U新GPU,你自己諗
不過我覺得你講下價應該仲有得平幾百

上個月尾係SO0買左部靚仔陳列5800 DELL G3 17係I7-8750H,I5-8300H要5千幾6千好似貴左DD,不過要睇下機新淨程度同有冇包保!

8千可以買 MSI 的 9系U + 1650 新機

不用要考慮 display 機了

呢個價比多少少夠買全新
同埋8代出o左幾年咁耐?

8千可以買 MSI 的 9系U + 1650 新機

不用要考慮 display 機了
InterSonic 發表於 2019-10-22 10:52

1650其實慢過1060 6GB唔少(3成左右),冇得咁比

點解又推翻上黎

睇過6000樓下部1060係i7-7700HQ

八代I5個部係17吋太大了...

1050ti就唔考慮

點解又推翻上黎  

睇過6000樓下部1060係i7-7700HQ

八代I5個部係17吋太大了...

1050ti就唔考慮

v ...
南伯利亞人 發表於 2019-10-22 18:45

因為你講到話幾年前既gaming notebook, 但又話用緊i5 8300H
呢粒U都係上年先出既… 所以咪敏感

https://ark.intel.com/content/ww ... up-to-4-00-ghz.html

推出日期:Q2, 2018

我自己唔係用Gaming notebook, 但我覺得八代係比起七代有明顯進步
係我既話我就唔會揀七代CPU

回復 9 #jacky_chua

係,所以我confirm左個spec就放棄左念頭.

如果七代i7要6000咁我不如買京東機.

反正都唔預佢用得耐.

有拎走用既需求就唔會考慮大機