[操作疑難] 求各師兄指教,5千至6千budget, for 文書,低要求遊戲

大家好,屋企部desktop 壞左好L耐,見呢排多左時間係屋企就買番部手提電腦,基本上好少打機,就算有都係模擬城市果類唔係啲要高配備既game, budget 5千至6千左右...其實我連咩牌子好都唔太清楚,真心電腦白痴????????
係睇過下Asus zenbook ux533fd但佢啲配備好似高過我啲要求,唔想浪費所以降低左budget...
求教各師兄????‍♂️????‍♂️????‍♂️????‍♂️????‍♂️

Newegg 好多免運, MSI gaming 都抵,1般四千幾好夠用

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Newegg 好多免運, MSI gaming 都抵,1般四千幾好夠用
free3sky 發表於 2020-3-19 08:17

感謝師兄,但請教下,係newegg買有冇國際保? 定都係要睇牌子同型號?

感謝師兄,但請教下,係newegg買有冇國際保? 定都係要睇牌子同型號?
wckk1985 發表於 2020-3-19 09:21

直運有壞可寄返去,有些保障
有些有國際保 有些沒
壞機機會不大,買過2-3部都沒問題
真係唔識買行啦
一係平平地都可以用幾年

Asus有1年國際保.

樓主會唔會成日拎出拎入 / 拎出街?
唔多出街, 5-6K 可能買 8-9代 i7 H 系 U 既 nb
唔係就買 U 系 U...

樓主會唔會成日拎出拎入 / 拎出街?
唔多出街, 5-6K 可能買 8-9代 i7 H 系 U 既 nb
唔係就買 U 系 U... ...
faiwaic 發表於 2020-3-20 10:00

就係唔多拎出街,係咪用ssd會好啲?

對電腦要求只要用到, 哩部性價比都好高吓.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

WHITERICE 發表於 2020-3-25 22:51

AMD 4系CPU??? 唔錯

WHITERICE 發表於 2020-3-25 22:51

有冇link? 我只見到3999

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)