輕薄機種有沒有32GB RAM的?

輕薄類型, 13或14吋, 重1.5kg以下.
有沒有32GB RAM的?

暫時只見到MSI A10系列官網可訂, 16GB轉32GB..
其他牌子會否有相似做法?

Thinkpad X1 Carbon, Macbook Pro 13

三年前入手 fujitsu u727, 1.2 kg, ddr4 so-dimm x2, lan, vga, dp 乜都有
試左上到64gb ram

依家想搵部機都係咁輕薄而又有呢個擴充性真係搵唔到

Thinkpad X1 Carbon, Macbook Pro 13
oneofthem 發表於 2020-5-31 12:19

謝謝. 比較完才知道MSI賣得算平了.

回覆 3# D57452

Fujitsu好像很少見, 官網只有舊CPU系列.

回覆  D57452

Fujitsu好像很少見, 官網只有舊CPU系列.
nstars 發表於 2020-5-31 23:19

之前我都係行黃金無意間見到, 新機我望過好多都onboard memory....
依家個網好似死埋

回覆 6# D57452

隔離個post 有部機 又輕又可以換ram

oneofthem 發表於 2020-5-31 12:19

請問一下X1 Carbon 轉32GB大約幾錢,官網唔覺有

拆得機就自己買 RAM

請問一下X1 Carbon 轉32GB大約幾錢,官網唔覺有
pc2012 發表於 2020-6-1 02:16

X1 tech speaking 度寫左最大16g RAM