[操作疑難] JD612 RedmiBook14二代好不好?

https://item.jd.com/100013155822.html

R5-4500U 16GB 512SSD
RMB 3698-100

可以轉回繁中/英文windows嗎?

有滿999減150coupon呀.   最平應該是 $3689 - $150 = $3539.

有滿999減150coupon呀.   最平應該是 $3689 - $150 = $3539.
barryw 發表於 2020-6-12 10:18

我只拿到799-100

唔係話SATA SSD咩

小新啦, CPU仲高一級

fatau 發表於 2020-6-12 10:52

不是M2嗎?

fatau 發表於 2020-6-12 10:52

SATA SSD, 咁唔洗諗...

無提色域; 得一條導熱管.

小心翻車.

只係 SATA SSD 這個條件, 已經可以唔駛考慮了, 如果買新機, 一定要 nvme pcie 3.0 x4 最少

只係 SATA SSD 這個條件, 已經可以唔駛考慮了, 如果買新機, 一定要 nvme pcie 3.0 x4 最少 ...
libra98 發表於 2020-6-12 11:55

我試過買HP機是nvme pcie 3.0 x 2

早幾日已經有人問過RedmiBook , 我自己抄自己comment

首先出結論 , RedmiBook  在成本控制上非常成功 , 誰買誰糟糕,仇人機首選
我們十分建議買給仇人

你可以去看看先中正測評,
他已經有RedmiBook 16開箱片

中正測評 RedmiBook 16開箱片

1)只是用SATA 已經不推薦,
2)另外開箱片中已經有顯示出多次底板感應不到那隻SATA SSD,
3) 不清楚是底板問題,SSD本身故障,還是散熱出問題,最後要退貨處理