想換過部機, lenovo 有乜推介

現用緊都係 lenovo 陳年機 (I5 二代), 想8-9K 換過部, 請問師兄們有乜推介?  一般上吓網, 文書, 如果行到D 唔demanding 嘅 game 就更佳, 先謝...

筆直內呢部最好, 京狗價 7999 羊, 但要預約搶

联想(Lenovo)拯救者R7000P 15.6英寸游戏笔记本电脑(R7-4800H 16G 512G SSD RTX2060 144Hz100%sRGB)钛晶灰

联想(Lenovo)拯救者R7000P 15.6英寸游戏笔记本电脑(R7-4800H ...
Miipp 發表於 2020-9-11 16:42

thank you....

琴日又問過LENOVO D SALES, 佢哋推介L340.....不過係9代U 黎..

联想(Lenovo)拯救者R7000P 15.6英寸游戏笔记本电脑(R7-4800H ...
Miipp 發表於 2020-9-11 16:42

this one the price go up very rapidly

thank you....

琴日又問過LENOVO D SALES, 佢哋推介L340.....不過係9代U 黎..
rox1 發表於 2020-9-12 18:02

一查就知比人當羊牯劏.

應該係呢部吧?
https://www.notebookcheck.net/Le ... g-fun.435714.0.html

先唔講機價. 個 mon 係垃圾級 63.6% sRGB 面板, 散熱設計差到脾, 大 gaming 機點會用呢種雙散熱痴埋一齊單邊出風設計

呢 d 款只能拎去死貨散貨場賤價賣囉, 有咁多筆直使乜同人清蟹貨

一查就知比人當羊牯劏.

應該係呢部吧?

先唔講機價. 個 mon 係垃圾級 63.6% sRGB 面板, 散熱設計差到脾 ...
Miipp 發表於 2020-9-12 22:39

係哩部....

現用緊都係 lenovo 陳年機 (I5 二代), 想8-9K 換過部, 請問師兄們有乜推介?  一般上吓網, 文書, 如果行到D  ...
rox1 發表於 2020-9-11 15:58

京東係好選擇, 另外都可以透過NOP買, 但要等耐D而且要有Student Account,
再唔係去睇下MSI, 香港真係冇乜款揀

回覆 7# pigching

謝謝...或者放棄lenovo...

回覆  pigching

謝謝...或者放棄lenovo...
rox1 發表於 2020-9-13 14:18

另外都好睇係唔係成日帶出街, 如果唔洗帶出街通常我都會買15.6/17吋, 厚少少多擴充性D; 帶出街的話我就買左小新13pro 4800u版, 暫時用落都OK, 出街帶個PD 65W充電器就搞掂, 不過原裝65w適配器都唔算大舊

另外都好睇係唔係成日帶出街, 如果唔洗帶出街通常我都會買15.6/17吋, 厚少少多擴充性D; 帶出街的話我就 ...
pigching 發表於 2020-9-13 19:08

唔會帶出街了. 因為新書枱細張咗, 放唔到 desktop, 所以就想轉用notebook.....