京東,有無4到5千性價比高。。。。

唔介意簡體win10。”無垃圾軟件”
cp值高,唔該。。。

美森自售直送LENOVO FLEX 14吋, 4500U六核, 16G RAM, TOUCH MON IPS, 約HKD4700, 我都入左部到左, 同YOGA一樣可以反轉MON當平板用. 送埋4096壓感筆, 順豐5日美國到香港, 不過一有貨就好快賣晒要快手, 美國有人入左MARK高2K再放番上去賣都得

回覆 2# wiz123

香港而家幾錢

cp值高,唔該。。。
cat6 發表於 2020-9-16 01:43

其實windows好易重裝,個廠落乜俾你都係即剷,係office要小心啲
不過如果真心要 無垃圾軟件 可能要用返DOS

如果windows都唔敢重裝,原廠保應該少不了,咁都係得牙石

回覆  wiz123

香港而家幾錢
Djtrump 發表於 2020-9-16 04:26

部 flex 用垃圾 45% ntsc mon, 唔好中伏

cp值高,唔該。。。
cat6 發表於 2020-9-16 01:43

一大堆性價比高的機,舊文有講。小新 air14, hp 戰x,etc

揀 r5 或以上,16gb ram, 同埋最緊要 100% sRGB(72% ntsc) mon

clean install 返 win10, 任你揀語言

其實"美森"係唔係網站

美森自售直送LENOVO FLEX 14吋, 4500U六核, 16G RAM, TOUCH MON IPS, 約HKD4700, 我都入左部到左, 同YOGA一 ...
wiz123 發表於 2020-9-16 04:17

請問個mon係唔係高色域? ram同ssd可唔可以自己換?

部美森LENOVO FLEX 14 有10點touch IPS 250nit算係咁冇100%SRGB係真,但有送埋4096壓感筆, 同JD比,計番人仔都係~3999, 比多成千蚊JD買部冇TOUCH冇筆係個MON靚D值唔值見人見智,重要下下開機都要見到小新個LOGO
外國有條友用支筆同其他機比,畫得都好順.
https://youtu.be/bWHhgp7chf0

回覆 4# ckyuen2

廠機 win 10 key 是 hard wire
直接裝唔洗入 key
但不知條 key 有無記到語言版本

但驚有 driver 問題用不到 wifi , 要插線上網 down driver