去京東買AMD機

呢位樓煮專出奇文共賞, 認真你便
Miipp 發表於 2021-4-14 09:39

用手機app 無咁易search... 用番notebook web login 原來係咁...

thinkbook 14s yoga 是我dream機!
https://www.hkepc.com/forum/view ... 3685&highlight=
x200t 仲值得repair 嗎? 己有 pentium N5030.
https://www.hkepc.com/forum/view ... 4314&highlight=

不是樓主部i5 laptop 壞左

如果係父母錢, 用一年, 出年未可以再買大學機

如果係父母錢, 用一年, 出年未可以再買大學機
rion 發表於 2021-4-16 22:12

中學雞

小弟當年聽歌仔,“陪我砌個電腦,今天感覺路口”~
學生哥,真係可以試下去新高登買零件試下整好佢。
1. 我通常會先拆走(唔識自己睇Youtube search 型號)其中一條Ram/M.2/HHD/粒CMOS 電池,駁or 唔駁HDMI試開機。最好試埋換火牛,平既淘寶買誘騙頭駁Typec 快充火牛試。
2. 上面個方法全無反應,就去新高登買料或直頭叫人試下整機。

多口講句,如果真係屋企支出付擔到而可以買新i5機,買完部新機食少兩三餐M記買個普通既Notebook 散熱板,咁樣部機會耐用D。通常我一過保年幾舊電又開始玩完,就會拆機換電換散熱膏。

會唔會有d 野 i5 做到, pentium 做唔到?

利: 中學grad. 打算自修重考 A level.

i5 8250u, 32GB ram, 512G ...
ktravis 發表於 14-4-2021 02:54 AM

無保??拿去整

會唔會有d 野 i5 做到, pentium 做唔到?

利: 中學grad. 打算自修重考 A level.

i5 8250u, 32GB ram, 512G ...
ktravis 發表於 2021-4-14 02:54

現在仲有A level考嗎?

A level香港冇左N年,英國果個